Notícia

Francesc Fàbregas revalida presidència al capdavant de l’ACPC

La nova junta té, per primera vegada, paritat de gènere, i rejoveneix els seus membres

Foto

Avui dissabte 6 de maig hem celebrat la 15a Convenció i 41a Assemblea Ordinària de l'ACPC a El Sant Cugat Hotel de Sant Cugat del Vallès, en una jornada que ha aplegat a més d’un centenar de professionals de la comunicació vinguts de tota Catalunya.

La notícia més destacada de la jornada ha estat la renovació per unanimitat del mandat de la junta que encapçala Francesc Fàbregas per quatre anys més que s’ha acordat durant l’Assemblea. Aquesta és la segona vegada que el director d’El Vallenc i el seu equip renoven al capdavant de l’ACPC, la primera renovació va ser el 2019.

Durant el seu parlament d’acceptació del càrrec, Fàbregas ha destacat que “la junta s’ha renovat amb nous membres i, per primera vegada, comptarà amb paritat de gènere”. També ha recalcat “que s’ha afegit gent jove perquè ens ajudi amb la seva vitalitat en el reptes tecnològics als que ens enfrontem”. I com a objectius per als propers quatre anys ha explicat que són “potenciar les relacions públiques, aprofundir en la formació dels nostres periodistes, millorar els ingressos publicitaris, fomentar encara més la digitalització, ampliar convenis amb universitats, i crear sinèrgies entre editors”.

La nova junta de govern està forma per: Francesc Fàbregas, president (El Vallenc); Joan Carles Codolà, secretari (Llumiguia); Òscar Cabana, tresorer (La Comarca d’Olot); els vicepresidents Ferran Perdrix (Segre), Joaquim Rambla (L’Ebre), Francesc Florensa (SomGarrigues) i Anna Berent (Fonoll); i com a vocals, Núria Piera (La Portada), Anna Albareda (La Segarra), Eva López (El 3 de Vuit); Júlia Ventura (Sant Cugat Magazine) i Estel Huguet (El Breny).

El parlaments institucionals d’enguany han anat a càrrec d’Oriol Duran, secretari de Comunicació i Mitjans de la Generalitat, qui ha recalcat que “la premsa ha de ser el tercer poder que posi la lupa per evitar que es cometin barbaritats”; i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, qui ha ressaltat que “és un projecte amb l’objectiu de cohesionar el país a través del català”.

Per últim, avui s’ha reconegut a les publicacions que enguany estan d’aniversari, així s’ha premiat els 25 anys de L’Opció; els 30 de Nova Conca; els 35 d’El Vallenc i El Replà; els 40 d’El Francolí, La Veu de l’Anoia i Segre; els 45 d’El 9 Nou, Delta de Llobregat i Setmanari de l’Alt Empordà; i els 50 d’El Cérvol i El Tots per a tots.

La jornada ha estat organitzada per l'ACPC i Televisió de Sant Cugat, compta amb el patrocini d'AVP; amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de la Presidència de la Generalitat; i col·labora el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

ÀLBUM DE FOTOS DE LA JORNADA AQUÍ

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte