Notícia

Premsa Comarcal va assolir 834.000 lectors durant el 2022 i va créixer un 3,3%

L’ACPC presenta l’Estudi d'Audiència referent al 2022

Foto

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal presenta la cinquena edició de l'Estudi d'Audiència de les seves publicacions associades referent al 2022. L'informe l'ha elaborat l'empresa Audimèdia a través de la certificadora de mitjansInfortecnica i conclou que el conjunt de l'audiència dels mitjans associats ha augmentat en relació amb els anys anteriors mostrant una clara tendència a l'alça.

En xifres, la Premsa Comarcal va aconseguir durant el 2022 una mitjana de 834.000 lectors, el que significa un 3,3% de creixement respecte a l'any anterior. Com a referència, el 2021 eren 807.000, el 2020 van ser 764.000, i el 2019, 757.000 lectors.

Cal assenyalar que en relació amb els mitjans generalistes impresos en paper, la premsa comarcal li guanya terreny al seu territori i presenta un augment de l'1,1% de share en la seva àrea de major audiència respecte a l'any anterior.

L'estudi també mostra que la premsa impresa en paper continua sent el format favorit de la gent per informar-se del que passa a les seves comarques, amb un 28% dels lectors. Li segueixen les capçaleres Digitals i la Televisió, que ostenten un 19% cadascuna, i tanquen el rànquing les Xarxes Socials i la Ràdio amb un 14% respectivament.

Pel que fa a les franges d'edat amb més lectors, és la que va dels 35 als 55 anys. Cal destacar, però, que els menors de trenta-cinc anys també signifiquen un alt percentatge, amb un 33%. Unes dades que parlen de la bona acollida que els continguts dels mitjans associats tenen entre la gent jove de comarques. Un altra dada a destacar és que pràcticament no hi ha diferències entre el nombre de lectors dones i homes.

De fet, els mitjans de Premsa Comarcal van crear 110.000 pàgines de continguts editorials durant el 2022, establint una afiliació amb el lector de comarques com cap altre mitjà ho aconsegueix, sent les planes d'informació local i comarcal, les més llegides.

L'estudi s'ha basat en 35.000 trucades telefòniques realitzades entre els mesos d'octubre i desembre de 2022 a una població major de quinze anys a totes les comarques de Catalunya controlant les quotes de sexe i edat. També s'han analitzat publicacions de periodicitat diària, bisetmanal, setmanal, quinzenal i mensual, tant en format paper com digital. L'error de mostreig real és del +/- 1,66%.

Aquest estudi s'ha dut a terme amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte