Notícia

Com fer ús de la IA per transcriure entrevistes de forma automàtica

IJNet.org analitza dos eines: Pinpoint i Whisper

Foto

Realitzar entrevistes és una de les activitats més freqüents entre periodistes. Per a això és comú gravar l’àudio de les converses en algun dispositiu i, posteriorment, transcriure aquest àudio a text. Una de les pràctiques més usuals per convertir l’àudio a text és transcriure aquestes entrevistes de manera manual, la qual cosa pot prendre massa temps si l’entrevista té una durada llarga. A causa de la necessitat de realitzar aquesta tasca de transcripció de manera més ràpida i precisa, han sorgit noves alternatives de la mà de la intel·ligència artificial.

El portal IJNet.org recull l'anàlisi de dos eines per poder transcriure entrevistes més enllà de l'anglès: 

Pinpoint és una eina que s’ha tornat molt coneguda entre la comunitat periodística, ja que aquesta eina de Google fa ús d’intel·ligència artificial per realitzar diverses tasques, entre elles convertir àudios a textos.

Whisper és un sistema de reconeixement automàtic de la parla desenvolupat per OpenAI, una empresa dedicada a la investigació en intel·ligència artificial. Aquest model de transcripció està disponible en 99 idiomes i, d’acord amb OpenAI, el funcionament en aquests idiomes s’assembla al rendiment de transcripcions en anglès.

Més informació aquí

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte