Notícia

Rosa Maria Calaf rebrà el Premi d’Honor de la Premsa Comarcal

Durant l’acte de cloenda del 40è aniversari de l’ACPC al Palau de la Música

Foto

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal celebrarà el pròxim dissabte 19 de novembre a les 18.00 al Palau de la Música Catalana, l’acte final de celebració del seu quarantè aniversari.

L’esdeveniment estarà conduït pel conegut comunicador de ràdio i televisió Òscar Dalmau i es lliurarà el segon Premi d’Honor de la Premsa Comarcal que enguany rebrà la reconeguda periodista Rosa Maria Calaf, pel seu esperit de periodista global que sempre ha animat a la premsa local. Cal recordar que l’anterior Premi va recaure en el periodista esportiu Ramon Besa.

Durant la vetllada, en què la Premsa Comarcal serà la protagonista, es lliuraran els guardons als estudiants d’ESO guanyadors del Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat. Un premi amb què l’ACPC vol promoure entre els joves el valor de la solidaritat que ajuda a una convivència igualitària entre les persones i col·lectius de diferent índole al nostre territori. La dotació del Premi es repartirà entre els alumnes i una entitat sense ànim de lucre, escollida pels mateixos guanyadors, que actuï en l’àmbit local i comarcal.

Aquell dia també es lliuraran els premis als guanyadors del concurs de fotografia pels associats de l’ACPC 40 anys de Premsa Comarcal, 40 anys fent país. Uns guardons que demanaven imatges que documentessin esdeveniments succeïts al llarg dels darrers quaranta anys per reflectir l’evolució de la nostra societat a través dels ulls de la premsa comarcal i local.

La cantautora tortosina Montse Castellà amenitzarà la jornada amb el seu estil pròxim i càlid, que l’ha portat a fer duets amb Joan Baez i Paco Ibáñez o col·laborar amb Txarango i Cesk Freixas, per citar-ne alguns.

El músic i actor Joan Dausà serà l’encarregat de tancar l’acte amb cançons del seu repertori i, posarà amb el seu reconegut talent, el punt final a un any de celebració.

Un any que començava el 19 de setembre del 2021 al Gran Teatre del Liceu, i que han portat activitats itinerants a tot el territori, des de Tortosa a Figueres, i des de Tàrrega a Sant Feliu de Llobregat, passant per Valls, Vic, Igualada, Cambrils, Olot, Juneda, Vilafranca del Penedès i Artesa de Segre. Implicant desenes d’editorials, entitats i institucions públiques per divulgar la nostra important tasca, no només com a editors de notícies sinó que normalitzant l’ús de la nostra llengua, així com fent visible la Catalunya de comarques i creant llocs de treball arreu del país.

En la part institucional, es comptarà amb la presència, entre altres, de la vicepresidenta 1a i presidenta en funcions del Parlament de Catalunya Alba Vergés, i Laura Vilagrà, consellera de la Presidència.

 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2023

Avís legal

Contacte