Notícia

Tot a punt per presentar el llibre que relata els 40 anys de l'ACPC

L'autor del llibre és el Doctor en Història Lluís Costa

Foto

Fa setmanes anunciàvem que l'ACPC estava preparant un llibre que commemoraria els quaranta anys de l'entitat relatant la seva trajectòria. El volum, que duu per nom Premsa Comarcal: La memòria de la vida quotidiana de Catalunya i del qual n'és autor el Doctor en Història Lluís Costa ja està enllestit i es presentarà el pròxim dia 23 de juny en el primer dels actes itinerants de celebració de l'efemèride que es farà a Juneda.

El llibre  fa un repàs no només a les vicissituds de l'entitat sinó que a la vegada ho emmarca en la trepidant història del país en aquest mateix període de temps. El llibre radiografia temes com la normalització de la llengua catalana, la precarietat econòmica de la premsa comarcal als seus inicis, la "llarga nit del franquisme", o la més recent dificultosa adaptació als nous formats. Així mateix, desenvolupa la gestió i defensa del patrimoni periodístic català que es fa des de l'associació.

Lluís Costa (www.lluiscosta.net) és doctor en Història i professor titular de la Universitat de Girona en els graus de Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Cultural. Les seves línies de recerca han tingut sovint com a eix principal la història de la comunicació i les seves relacions amb la societat, així com l’anàlisi dels lligams històrics entre Cuba i Catalunya. És autor d’un notable nombre d’articles científics i de divulgació, així com de més d’una vintena de llibres, entre els quals destaquen Història de la premsa a la ciutat de Girona (1787-1939) (1987),  El Autonomista: el diari dels Rahola (2000) o Pensar és triomfar. La publicitat a través de la Història (2015). Ha participat en diversos esdeveniments científics i acadèmics celebrats a Cuba i ha impartit docència a la Universitat de Río Piedras a San Juan de Puerto Rico. És el director del Grup de Recerca “Comunicació Social i Institucional” de la Universitat de Girona, i el director científic del Campus de la Comunicació de la Universitat de Girona

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte