Notícia

La web de l'ACPC remodela la secció d'Opinió amb una vintena de columnistes

Dos columnistes per setmana analitzaran l'actualitat

Foto

El web de l'ACPC premsacomarcal.cat remodela des d'aquesta setmana la seva secció d'opinió, si fins fa poc aquesta secció servia per fer-se ressò d'algunes de les columnes publicades a la resta de mitjans, des del passat dimarts enceta una nova etapa. Premsa Comarcal ha contactat amb una vintena de reconeguts professionals de diversos àmbits perquè cada set dies dos d'ells publiquin columnes d'opinió exclusives per al nostre web, les quals també seran difoses a través del butlletí setmanal Món Editorial; i que en paral·lel es podran trobar al nostre portal Catalunyanews.cat.

La selecció d'opinadors s'ha fet primer de tot seguint un patró de paritat de gènere, de manera que cada setmana hi haurà una dona i un home que seran els protagonistes. En segon lloc, hem volgut tenir una equilibrada representació territorial. Poques entitats com l'ACPC són coneixedores que la realitat al Pirineu no té res a veure amb la de Terres de l'Ebre, o que la de la Catalunya interior difereix molt de les comarques properes a l'àrea metropolitana de Barcelona. I per últim, hem volgut tenir una gran heterogeneïtat de professions, no només hi haurà periodistes, sinó que escriptors, científics, empresaris o publicistes; volem disposar d'una mirada àmplia i diversa que retrati amb tots els matisos la diversitat de la nostra societat.

Les firmes que s'han incorporat són, Esther Martí, directora general de Corisa Media Grup; Carles Duarte, poeta i lingüista; Núria de José, cap de redacció de la Xarxa Audiovisual Local i vicedegana del Col·legi de Periodistes; Pol Avinyó, musicòleg, crític d'òpera i membre de la direcció del Gran Teatre del Liceu; Lourdes Cardona, directora del setmanari Nova Tàrrega; Joan Cal, escriptor i ex-director executiu del Grup Segre; Pia Prat, directora del setmanari La Veu de l'Anoia;  Josep Lluís Gil, col·laborador de la revista La Vall de Verç; Patricia Pérez, CEO d'AMT Comunicación; Xavier Doménech, periodista i ex-director adjunt de Regió 7; i Cristina Pulido; investigadora del Departament de Periodisme de la UAB. Als dies vinents anirem incorporant altres signatures.

Aquesta setmana en concret, debutem amb una molt encertada radiografia de la dificultat de viure en comarques quan falten els mitjans, d'Esther Martí, i una afinada comparació entre la Grècia clàssica i l'estat de les coses de l'anomenat "procés", de Carles Duarte.

Aprofitem per recordar-vos que el nostre web és el punt de trobada de tots els editors de la premsa comarcal catalana que vulguin estar al cas de convocatòries, cursos i nomenaments rellevants del sector, però sobretot un espai per destacar la incansable feina que les publicacions associades duen a terme al llarg i ample del territori, així com les novetats que es produeixen en tots i cadascun d'aquests mitjans.

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte