Notícia

Google selecciona i finança un projecte d’innovació de NacióDigital

La companyia dóna suport a una eina de tractament de dades

Foto
El campus Google.
La Digital News Initiative (DNI) de Google és un programa que potencia el periodisme digital i la innovació tecnològica. La companyia amb seu a Califòrnia impulsa concursos d’idees per a start-ups periodístiques i mitjans de comunicació europeus. La primera ronda va començar el 2015 i els períodes de finançament s’allargaran fins al 2018.

En aquesta segona ronda, anunciada el passat 17 de novembre, Google va triar 124 projectes d’entre les 850 propostes rebudes. NacióDigital va ser un dels projectes seleccionats, juntament amb Europa Press, Spiegel Online, Corriere della Sera o Financial Times entre d’altres.

Els mitjans poden competir en tres categories diferents: Large Projects (dotats amb una quantitat que oscil·la entre 300 mil euros i un milió d’euros), Medium (fins a 300.000 euros) i Prototype (fins a 50 mil euros).

NacióDigital, que es va presentar a la categoria Medium Project, va ser l’únic mitjà en català seleccionat.

A les categories Large i Prototype també han sortit escollits projectes de l’estat espanyol com l’Heraldo d’Aragon, La Voz de Galícia o Diario As.

El finançament de la Digital News Initiative de Google ha rebut propostes de 25 països europeus: Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal, Romania, Suècia, Suïssa i Regne Unit.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte