Notícia

La revista 'Lo Floc' de Riudoms, digitalitzada i disponible en línia

Es poden consultar articles publicats des del 1979

Foto
El CERAP (Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar) ja té tota la col·lecció de 'Lo Floc', la revista de l’entitat, digitalitzada i disponible en línia al web de RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert).

Així, ara es pot consultar qualsevol article publicat a la revista des de l’any 1979, en què es va editar el primer número, fins ara, en què és a punt de sortir el número 217. Podreu buscar els articles per autor o per títol.

La digitalització de Lo Floc, publicació associada a l'ACPC (Associació Catalana de la Premsa Comarcal) ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner.

Per al CERAP la digitalització de Lo Floc suposa, per una banda, preservar i garantir la custòdia de tota la col·lecció en un altre suport que no és el paper. I de l’altra, la digitalització implicarà que es podrà accelerar la localització dels articles, reduir el temps de recerca i de consulta i, sobretot, posar a l’abast dels lectors d’arreu un important patrimoni informatiu i periodístic sobre Riudoms.

El portal RACO és un repositori del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i de la Biblioteca de Catalunya en el qual es poden consultar en accés obert els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes amb la finalitat d’augmentar-ne la seva visibilitat i consulta i difondre la producció científica i acadèmica que es publica a les revistes catalanes. Aquest repositori té l’objectiu d’impulsar l’edició electrònica de revistes catalanes, ser la interfície que permeti la consulta conjunta de totes les revistes i facilitar els instruments per a la seva preservació. Des de la creació de RACO l’any 2006, l’Institut Ramon Muntaner hi col·labora penjant-hi les revistes dels centres d’estudis de parla catalana, com és el cas de Lo Floc.
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte