Notícia

La UE crea una llei per protegir les dades personals a internet

Preveuen multes milionaries per les multinacionals que es neguin

Foto
La Unió Europea ha arribat a un acord polític per reforçar la protecció de dades dels ciutadans europeus i l’ús que fan de la informació les multinacionals com Facebook o Google. Qualsevol empresa que processi informació personal haurà d’aplicar una nova legislació europea. En cas de negar-s’hi, podrien arribar a pagar sancions de fins al 4% del seu volum de negoci.

L’acord, que cal que el ratifiqui l’Eurocambra a principis del 2016, obligarà les empreses d’internet a processar informació personal només si tenen el “consentiment inequívoc” dels usuaris. Per a l’ús d’informació més sensible, s’exigirà un permís més “explícit”. Així, el reglament obligarà que els usuaris de fins a 13 anys tinguin el consentiment dels pares perquè puguin obrir un perfil a les xarxes socials. Una restricció que els estats podran elevar fins als 16 anys, si així ho decideixen.

A Espanya, per exemple, està limitada als 14 anys. El reglament també recull el dret a l’oblit, reconegut per una sentència del tribunal de justícia europeu del 2014. Els usuaris tindran dret a exigir a les empreses que esborrin tota la seva informació personal i, una vegada eliminades, aquestes dades no podran aparèixer enlloc.

Font: Ara

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte