Notícia

Malestar a 'El Mundo' pels comiats express i el canvi d'horaris

Fan fora Ana Alonso, cap d'Internacional després de 20 anys

Foto
La cap de la secció d'Internacional El Mundo, Ana Alonso, ha estat acomiadada després de més de 20 anys de treball en aquest diari. El Comitè d'Empresa -del Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM) - va demanar al director que busqués una altra solució, però ell va comunicar que l'única possibilitat era rescindir el contracte i, en aquesta circumstàncies, la periodista va acceptar negociar una indemnització.

A més de les diferents tasques que ha exercit en aquesta secció, fins a arribar a ser la màxima responsable, Ana Alonso va ser durant diversos anys corresponsal del diari a Berlín (Alemanya). Ha format part del jurat del Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado, que convoca anualment el Sindicat de Periodistes d'Andalusia (SPA), de la FeSP.

Pocs dies després d'aquest acomiadament, que segons la direcció era un cas puntual i aïllat, l'empresa Unidad Editorial Corporativa ha acomiadat set persones del departament de Publicitat, cinc d'elles a Madrid, una a Barcelona i una altra a València. En tots els casos ha argumentat que no reuneixen el perfil que busquen per a aquests llocs.

Els responsables d'El Mundo han efectuat un canvi d'horaris de treball en algunes seccions del diari, sense informar i consultar prèviament al Comitè d'Empresa com estableix l'Estatut dels Treballadors.

Al malestar de la plantilla per aquests acomiadaments i canvi d'horaris s'ha sumat el que han produït les dilacions de l'empresa en la negociació del nou conveni col·lectiu per a totes les empreses del Grup Unitat Editorial, que va començar fa més d'un any.

L'empresa va demanar abans de l'estiu suspendre aquestes negociacions per estudiar una nova organització de les redaccions, i reunir-se a mitjans de setembre per comunicar la seva proposta a la comissió negociadora. Ambdues parts s'han reunit el dia 16, però l'empresa no ha complert el seu compromís d'informar sobre aquesta reorganització i altres assumptes pendents.

Els representants dels treballadors han protestat perquè ha començat el canvi d'horaris sense complir el que preveu la llei. L'empresa ha reconegut que no ha actuat com calia, segons un comunicat de la comissió negociadora, i ha anunciat que es reunirà individualment amb cada comitè o delegat de personal per informar separadament de la reorganització a cada empresa, el que implicarà un nou retard en les converses, segons la citada comissió.

Font: Sindicat de Periodistes de Madrid

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte