Notícia

RTVE convida els seus treballadors a jurar la bandera d’Espanya

La mesura es titllada de "surrealista" per la majoria de mitjans

Foto
Els treballadors de RTVE, inclosos els que desenvolupen la seva tasca professional a la seu de Sant Cugat, han pogut veure a la Intranet de la cadena pública un comunicat en el qual se'ls convidava a l'acte de jura o promesa de la bandera espanyola cursada per l'Exèrcit de Terra i que se celebrarà el proper 31 d'octubre a, curiosament, l'aquarterament des d'on va sortir la unitat que va ocupar Prado del Rey en el cop del 23-F.

Segons fonts de RTVE aquesta acció "s'emmarca dins de la iniciativa que des de fa temps el Ministeri de Defensa ha posat en marxa per apropar la bandera i les Forces Armades a la població civil. És una cosa que es fa habitualment ". En el comunicat els responsables del Regiment de Transmissions 22, situat al costat de la seu de RTVE a Prado del Rey, conviden "als empleats de la Corporació a l'acte de Jura o Promesa davant la bandera d'Espanya per a personal civil que tindrà lloc el proper 31 d'octubre, a les 11 hores, al Aquarterament Capitán Sevillano, Avinguda de Radiotelevisió, 6, Pozuelo de Alarcón (Madrid) ".

"La seu de RTVE està al costat d'un aquarterament de l'Exèrcit de Terra i fa uns dies la direcció de la caserna veí li va comunicar a RTVE la possibilitat que els treballadors que volguessin renovessin l'acte de jurar la bandera espanyola, una cosa que es fa habitualment tant en empreses públiques com en les privades, sobretot a empreses veïnes. En aquest cas és un tema de veïnatge, només i exclusivament ", sostenen des de RTVE.

I encara defensen que aquesta invitació és simplement un tema de "proximitat que res té a veure amb les eleccions catalanes", no han volgut pronunciar-se sobre si aquesta invitació i la posterior comunicació als treballadors arriba en el moment més oportú, amb els comicis catalans a la volta de la cantonada.

Finalment, com recull el comunicat de l'Exèrcit de Terra, "l'organització d'aquest acte estarà subjecta al que recull l'Ordre DEF / 1445/2004, de 16 de maig, per la qual s'estableix el procediment perquè els espanyols puguin sol·licitar i realitzar el Jurament o Promesa davant la bandera d'Espanya. El dret i honor de manifestar el compromís amb la defensa d'Espanya, pot ser exercit complint els següents criteris: tenir la nacionalitat espanyola, tenir complerts els divuit anys d'edat en el moment de la jura o promesa davant la bandera d'Espanya jo haver estat declarat incapaç per sentència judicial ferma ".

Font: El País

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte