Notícia

El Col·legi acusa la JEC de declarar un "estat d'excepció informativa"

Considera "inadmissible" que decideixi espais informatius i formats

Foto
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acusat la Junta Electoral Central (JEC) de declarar un "estat d'excepció informativa" després que hagi decidit marcar les pautes sobre com s'ha de compensar les forces polítiques que no van concórrer a la Via Lliure. El col·legi es declara "perplex" pel fet que estableixi "fins i tot el format". La JEC entén que és l'administració electoral qui ha de definir les mesures compensatòries i dóna la raó als partits que han rebutjat les entrevistes com a compensació. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya es lamenta una actuació "sense cap mena d'escrúpols ni vergonya, afavorint la connivència amb els partits polítics per acabar imposant el seu criteri". 
Per al Col·legi la decisió és un "atac en tota regla" a un dels pilars "fonamentals" de tota democràcia, com és "la llibertat de premsa i la no ingerència política". A més representa un "menyspreu inadmissible i intolerable" a la feina dels periodistes, que queden "relegats i menystinguts".  
 
L'ens lamenta la imposició "un cop més" d'un "estat d'excepció informativa intolerable", que aquesta vegada, a més d'ordre i temps dedicat a cada partit, ha "imposat" a través de quin format s'ha d'informar. 
 
Tot plegat s'atribueix a l'existència dels blocs electorals. Per això, a parer del col·legi queda clar que per a la JEC, i per als partits polítics que donen suport a aquesta pràctica, la informació en temps electoral té una funció "propagandística" enlloc de la informativa "que és la que correspon a un estat democràtic".

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte