Notícia

'Els internats de la por' i 'Injustícia exprés', als Prix Europa 2015

Candidats a millor programa de televisió europeu d'investigació

Foto
La producció de TV3 'Els internats de la por' i 'Injustícia exprés. El cas Óscar Sánchez', amb la participació de la cadena, han estat escollides entre les 664 produccions de televisió, ràdio i internet de 36 països que s'han presentat als premis d'aquest festival europeu de mitjans audiovisuals. El certamen, que es farà a Berlín del 17 al 24 octubre, ha anunciat les 212 produccions nominades als guardons, després d'un procés de dos mesos per seleccionar les obres.

La producció de Televisió de Catalunya 'Els internats de la por', dirigida per Montse Armengou i Ricard Belis, denuncia els abusos i el tracte denigrant que patien els infants interns en establiments religiosos o de l'Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

La seva estrena, el 28 d'abril passat a Sense ficció, va ser tot un èxit d'audiència. 635.000 telespectadors i una quota de pantalla del 19,1% el van convertir en el programa més seguit aquell dia i en el Sense ficció més vist de la temporada.

La  repercussió es va fer evident també a les xarxes socials. Va entrar a la llista dels cinc programes amb més audiència social a Espanya. L'etiqueta #InternatsPorTV3 va ser trending topic a Espanya durant tota l'emissió.

Posteriorment, el 16 de juny, es va projectar al Centre Cultural Blanquerna de Madrid. L'acte va comptar amb la presència dels seus directors, del jutge Baltasar Garzón i de l'escriptora Almudena Grandes. Actualment, amb gairebé 40.000 reproduccions, és el documental de la temporada 2014-2015 més vist a internet. Els autors en preparen l'edició en llibre, que estarà disponible per Sant Jordi del 2016 en català i en castellà.

Pel que fa a 'Injustícia exprés. El 'cas Óscar Sánchez', aquest documental narra la indefensió que produeix l'aplicació abusiva de l'ordre europea de detenció, centrant-se en el cas d'Óscar Sánchez, que es va passar vint mesos empresonat a Itàlia a causa d'un robatori d'identitat.

La producció de Media 3.14 en coproducció amb TV3 i TVE està dirigida per Michele Catanzaro i Marc Parramon.

Font: CCMA

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte