Notícia

Associated Press puja 500.000 clips a Youtube per ser usats

El banc d'imatges narra esdeveniments que daten des de 1895

Foto
Associated Press està pujant més de 550.000 clips de vídeo a YouTube, sobre esdeveniments que daten de 1895.

D'acord amb l'agència de notícies, serà la col·lecció més gran sobre arxiu a la plataforma de Google fins a la data. AP, juntament amb el proveïdor d'arxiu britànic Movietone, entregarà més d'1 milió de minuts de metratge de pel·lícula digitalitzada a YouTube.

L'objectiu: proporcionar reposadors de recerca que permetin als cineastes documentalistes, historiadors i altres a trobar notícies per promoure acords de llicència de drets sobre l'ús del vídeo.

El material d'arxiu inclou grans esdeveniments mundials, com el terratrèmol de 1906 a San Francisco, imatges exclusives del bombardeig de Pearl Harbor el 1941, la caiguda del mur de Berlín i més.

El contingut està disponible a dos canals de YouTube: AP Archive i Movietone.

La col·lecció s'estén entre 1895 a 1986. Alwyn Lindsey, director d'arxiu internacional d'AP, va dir que les recerques de les imatges a YouTube els donarà una ruta de retorn al web del mitjà de notícies.

a col·lecció també es monetizará amb els anuncis. AP actualitzarà contínuament els arxius a YouTube per proporcionar context històric dels esdeveniments actuals, d'acord amb Lindsey.

Font: Clasesdeperiodismo.com

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte