Notícia

Nikkei compra el Financial Times per 1.194 milions d'euros

Adquireix també nombroses publicacions de l'editorial

Foto
Després d'intenses especulacions, el diari Financial Times serà finalment comprat per la firma japonesa Nikkei. S'havia especulat durant tot el matí d'aquest dijous amb el comprador, descrit únicament com una "empresa informativa digital global", però ha estat finalment Nikkei qui ha adquirit la capçalera per 884.000 milions de lliures, uns 1.194 milions d'euros.

L'acord de venda del grup Financial Times no inclou la seu londinenca del diari, ni el seu 50% en l'accionariat de la revista The Economist. Financial Times Group inclou el diari Financial Times, així com FT.com, How to Spend It, FT Labs, FT Chinese, The Confidentials i Financial Publishing, incloent The Banker, Investors Chronicle, Mandate Wire, Money-Media i Medley Global Advisors, entre altres publicacions.

Segons ha informat el propi Financial Times, la pugna per la compra del diari s'havia produït entre la companyia alemanya Axel Springer i la firma japonesa, sent finalment la 'vencedora' Nikkei. El grup japonès Nikkei està especialitzat en publicacions financeres i de negocis.

El seu diari Nikkei, de difusió diària i que té tres milions de lectors, és el responsable de calcular des del 1971 l'índex borsari més popular del mercat japonès, que porta el mateix nom. El nombre de subscriptors de pagament en l'edició en línia del Nikkei, que es va iniciar el 2010, ronda els 430.000.

NIkkei, igual com el Financial Times, és un mitjà de gran influència i reconeixement, i una eina indispensable per a inversors, empresaris i el món financer en general. Compta amb més de 3.000 empleats al món. La informació original de l'edició japonesa de Nikkei es transmet via satèl·lit i mitjançant cable submarí als centres de negocis mundials.

Actualment l'edició internacional s'imprimeix enset grans centres de negocis: Frankfurt, Londres, Nova York, Los Angeles, Hong Kong, Singapur i Bangkok. Nikkei, que presideix Tsuneo Kita, complirà 140 anys el 2016 i manté aliances amb The Economist (La Gran Bretanya), Le Monde (França), Forbes (Els Estats Units), Frankfurter Allgemeine (Alemanya), Valor Econômico (El Brasil), Xinhua News Agency (La Xina), Financial Times (El Regne Unit) i El Financiero (Mèxic), entre altres. 

Font: 233 Grados

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte