Notícia

El govern valencià estudia posar en marxa la Ràdio Televisió Valenciana

Han creat un Consell Consultiu que ha d'analitzar les possibilitats

Foto
El ple del Consell d'aquest divendres ha aprovat la creació de l'Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana per assessorar i analitzar les perspectives jurídiques i econòmiques, així com les diverses opcions  per poder reiniciar, "el més aviat possible"  les emissions de la Televisió Valenciana el pròxim 9 d'octubre. Així ho ha donat a conèixer la vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra en roda de premsa posterior al ple del Consell. L'organisme s'encarregarà d'analitzar els diversos processos i conflictes judicials o extrajudicials que afecten la Generalitat Valenciana en l'àmbit del sector audiovisual, especialment els derivats del procés de tancament de Radiotelevisió Valenciana.
Oltra ha explicat que l'Alt Consell Consultiu de radiodifusió, Televisió i altres Mitjans de Comunicació (ACC-RTV), que així es denominarà, serà un  òrgan col·legiat consultiu i de participació institucional de la Generalitat Valenciana, adscrit a la Presidència.

L'ACC-RTV estarà presidit per la secretària autonòmica de Comunicació. La vicepresidència executiva serà assumida per José María Vidal Beltrán, director del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'administració de la Universitat de València-Estudi General. 

També estarà integrat per un màxim de set vocals i els seus respectius suplents, designats i cessats lliurement per la persona que ocupi la presidència, en el qual han de figurar representants de l'administració amb competències en la matèria, i també representants dels treballadors del sector audiovisual , dels empresaris del sector audiovisual, de les universitats i investigadors sobre aquestes matèries, i dels representants dels diversos col·lectius de periodistes, productors, guionistes, del sector audiovisual.

Entre altres atribucions, s'ocuparà dels processos derivats de les reclamacions plantejades pels titulars de llicències de televisió digital terrestre i la freqüència modulada en l'àmbit del País Valencià, indagant les diverses opcions o solucions possibles de caràcter judicial o extrajudicial, i explorant els possibles acords que poguessin adoptar-se amb la participació dels representants polítics i socials, així com dels interessats.

Analitzarà així mateix la participació dels representants polítics i socials, i de la societat civil, les perspectives jurídiques i econòmiques, així com les diverses opcions, per a la prestació per part de la Generalitat Valenciana del servei públic de ràdio i televisió de àmbit autonòmic, per qualsevol mitjà o canal de difusió, i els continguts generals que ha d'incloure una nova regulació de la prestació d'aquest servei públic, i el règim jurídic de l'organisme públic o societari al que se li encomani la prestació del mateix.

El nou ACC-RTV buscarà les fórmules per facilitar la participació dels representants dels usuaris dels mitjans audiovisuals valencians, dels representants dels treballadors del sector audiovisual, dels empresaris del sector, de les universitats i investigadors sobre aquestes matèries, i dels representants dels diversos col·lectius de periodistes, productors, guionistes, etc. del sector audiovisual, en els processos de consulta, d'informe o d'elaboració dels avantprojectes normatius que s'estimen oportuns.

Funcions del ACC-RTV

Correspon a l'ACC-RTV demanar l'opinió a la comissió corresponent de les Corts Valenciana sobre les actuacions de l'administració de la Generalitat Valenciana i de les entitats del seu sector públic instrumental respecte del contingut de l'article 56 així com informar la Comissió de les Corts sobre les activitats desenvolupades pel ACC-RTV.

Així mateix, l' ACC-RTV canalitzarà les iniciatives que en aquesta matèria formulin entitats, organitzacions sectorials i associacions o fundacions, per al seu posterior trasllat al President.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte