Notícia

El director d'ABC aboga per tancar mig centenar de facultats de periodisme

Proposa crear quatre centres d'elit escampats arreu de l'Estat

Foto
El director d'ABC, Bieito Rubido, ha advocat per "tancar" el mig centenar de Facultats de Ciències de la Informació que hi ha a Espanya i per crear només quatre centres d'elit en els quals formar als periodistes, que haurien d'adquirir prèviament una formació o titulació en una altra matèria. Rubido s'ha pronunciat d'aquesta forma en el curs d'estiu de l'Escorial 'Regeneració democràtica: constitució, comunicació i consens', durant la seva ponència titulada 'Premsa i poder polític'. "És un error tenir 50 fàbriques de titulats, molts dels quals són molt valuosos i tots vocacionals. Després, tenim tanta gent dedicada al periodisme amb un nivell de frustració tan alt perquè no aconsegueixen treballar i no es compleixen les seves expectatives. És una pena i això és dolent per al Periodisme i el país», ha comentat.

Amb aquestes cinquanta facultats, segons ha assenyalat Rubido, si surten una mitjana de cent titulats cada any es llancen al mercat laboral 5.000 professionals de la informació. "I no hi ha mitjans de comunicació suficients per assumir-ho", ha assegurat. Com a exemple ha posat que des que ell va ser nomenat director d'ABC, al periòdic s'han incorporat 32 persones joves. Rubido ha incidit en la idea que el periodisme hauria de que ser "una activitat d'elit", a estudiar en aquests quatre centres en els quals s'investigaria sobre la informació i s'educaria en un ensenyament basat en aquesta recerca. 

Aquesta tasca, al seu judici, és fonamental perquè el periodisme juga un paper "molt transcendental" en la conformació de l'opinió pública, d'aquí la necessitat que hi hagi «bons professionals de qualitat perquè facin informació veraç i respectin les exigències legals de la intimitat i l'honor".

Font: ABC

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte