Notícia

Girona acull l'exposició 'Catorze mirades a dotze mesos'

Una selecció de les 135 imatges de fotoperiodistes

Foto
La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l'exposició 'Catorze mirades a dotze mesos', una selecció de les 135 imatges que es van presentar a la sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra, organitzada pel CPC-Girona i la Diputació de Girona, es pot visitar fins al 16 d'octubre.

El president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, i el president en funcions de la Diputació de Girona, Joan Giraut, van inaugurar l'exposició, en un acte en el qual van assistir també el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta; i el subdelegat del Govern central a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. Ventura va destacar la qualitat de les fotos presentades, i va fer especial atenció a la sèrie guanyadora, 'Pujol caçat', del fotògraf banyolí Pere Duran. També va agrair a la Diputació de Girona la seva col·laboració amb el Col·legi. Per la seva banda, Joan Giraut, va recordar la trajectòria del periodista i polític gironí Carles Rahola -que dóna nom als Premis que organitzen conjuntament Diputació i Col·legi-, i va felicitar els fotoperiodistes per la feina que duen a terme diàriament.

L’exposició està integrada per una trentena de fotografies que recorden alguns dels fets que van ser notícia als mitjans al llarg de l’any 2014, i recuperen també temes que potser van passar més desapercebuts però que també van tenir la seva transcendència informativa i, sobretot, gràfica. En aquest sentit, podem dir sense por d’equivocar-nos que el 2014 va ser l’any de la reivindicació nacional catalana: dels 43 treballs fotogràfics presentats en aquesta sisena edició dels guardons, deu estaven dedicats a la V de l’11 de setembre, als actes i concentracions de la campanya 'Ara és l’hora' i  a la consulta del 9N.   

Els catorze fotògrafs que van prendre part en els Rahola també van recollir amb encert la gran diversitat d’activitats culturals i lúdiques que tenen lloc a les comarques gironines -ja sigui a través de festivals o d’esdeveniments puntuals-, i tampoc van faltar imatges de denúncia social. 

La sèrie guanyadora, però, és molt especial: correspon a la primera imatge aconseguida de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, després d’haver reconegut l’existència de diners no regularitzats en comptes a l’estranger. Amb aquestes fotos, Pere Duran no només va “caçar” Jordi Pujol, sinó que va aconseguir transmetre l’essència d’una de les parts més dures de la feina del fotoperiodista, la que moltes vegades no es veu: les hores que cal dedicar per obtenir la foto desitjada. El mateix autor ho explicava dient que “la persistència de vegades té recompensa. Després de moltes hores de guàrdia i centenars de quilòmetres per les valls del Pirineu, aconsegueixes trobar el personatge del moment. Un goig”.   

'Catorze mirades a dotze mesos' inclou fotos de David Aparicio, Martí Artalejo, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Joan Carles Codolà, Pere Duran, Antoni Ferragut, Carles Palacio, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Lluís Serrat iAnna Soldevila; i es pot visitar fins al 16 d’octubre a la nostra seu.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte