Notícia

Brauli Duart defensa crear un consorci entre TV3, IB3 i RTVV

També veu necessària juntar les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio

Foto
El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha defensat aquest divendres la creació d'un consorci amb Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) i Radiotelevisió Valenciana (RTVV) perquè "ha arribat el moment de compartir moltes més coses" amb aquests dos territoris. "Fa molt temps que teníem la proposta guardada a l'espera que es donés una conjuntura política que possibilités aquesta conjunció", ha admès Duart. Durant el Fòrum de la Comunicació del CAC, Duart ha dit que "cal un canvi de model per millorar una productivitat" que garanteixi la viabilitat de la CCMA i que ha de passar per la confluència de les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio.
"Tinc molt clar que a Sueca, a Mallorca, a Calvià i a Vic parlem tots la mateixa llengua i també tenim la mateixa cultura i història", ha explicat Duart per defensar un consorci amb les televisions de les Illes Balears i el País Valencià. Pel president de la CCMA, la proposta ha de ser "absolutament consensuada" i feta "des del respecte més absolut a les realitats valencianes, catalanes i balears". "Caldrà veure quina és la posició de les Illes i del País Valencià", ha dit Duart. 

El president de la CCMA ha posat de manifest que durant 30 anys no han estat possible els "vincles normalitzats" amb el País Valencià i ha explicat que un cop vist "el nou resultat de la Generalitat Valenciana" han valorat que "es dóna la conjuntura per avançar en un nivell de col·laboració". "Ha arribat el moment de compartir moltes més coses" amb el País Valencià i les Illes Balears, ha apuntat Duart, i el consorci "és una d'elles". "És un plantejament de màxims: cadascuna de les tres corporacions compartim els recursos a partir del criteri de solidaritat", ha explicat Brauli Duart, que ha especificat que la col·laboració es traduiria en compartir continguts audiovisuals, producció conjunta i en col·laboracions en informatius a nivell nacional i internacional. 

La confluència de redaccions de la televisió i la ràdio "no ha d'afectar les plantilles"

Pel que fa a la confluència de redaccions de la televisió i la ràdio públiques de Catalunya, Duart ha dit que "estem fent el que s'està fent a altres llocs d'Europa" i que "no estem inventant res". Segons ha explicat Duart, el procés de confluència "no ha d'afectar les plantilles" de treballadors i que el que s'intenta és "aprofitar al màxim les sinergies, buscar les col·laboracions". 

El president de la CCMA ha explicat que es tracta d'un "procés gradual", que va començar establint mecanismes de coordinació entre Catalunya Ràdio i TV3 a Barcelona, després amb els corresponsals internacionals i que ara s'està començant a fer a Madrid. Per últim, segons ha detallat Duart, el següent pas es faria a les delegacions territorials i a Barcelona.  Segons fonts de la Corporació, un dels següents moviments podria ser el traspàs de la redacció d'esports i d'informatius de Catalunya Ràdio a les instal·lacions de TV3, a Sant Joan Despí.

Duart ha recordat que TV3 està afectada per una "doble crisi", per una banda la fragmentació de l'audiència o "atomització" i la crisi econòmica. "Les públiques que no s'adaptin acabaran per no interessar l'espectador i el seu cost social i econòmic pot acabar sent insuportable pels poders públics", ha avisat el president de la CCMA. 

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte