Notícia

Prisa encarrega a Deloitte posar a la venda el diari 'Cinco Días'

El quadern de venda s'ha enviat als possibles compradors

Foto
Prisa ha encarregat a Deloitte la posada al mercat de Cinc Dies, i la consultora ja té preparat el quadern de venda, segons confirmen a Vozpópuli diverses fonts coneixedores de l'existència del document. Hi ha ja diferents interessats en una possible compra del diari econòmic del grup creat pel difunt Jesús de Polanco. El quadern de venda s'envia als possibles compradors que qualifiquin en requisits econòmics i altres condicions, prèvia signatura d'un acord de confidencialitat. És en un estadi més avançat quan un eventual acord hauria de ser comunicat com a fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

“No puc comentar gens, ni en una adreça ni en l'altra”, ha assegurat a aquest diari per telèfon Bàrbara Manrique, directora de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Relacions Institucionals del grup Pressa. Tampoc ha volgut confirmar o desmentir Deloitte, aferrant-se a la confidencialitat envers els seus clients. Deloitte és una de les dues grans consultores que, juntament amb KPMG, solen encarregar-se de l'elaboració dels quaderns de venda per a aquest tipus de transaccions.

Encara que la venda de la capçalera era un rumor del mercat des de fa temps, ha estat aquesta setmana quan s'ha engegat el procés, segons les fonts consultades.

El diari Cinc Dies, dirigit en l'actualitat per Jorge Rivera, seria així l'última baixa d'un dur procés de desinversió iniciat per Juan Luis Cebrián. El Conseller Delegat tracta de regnar en el rampant deute en la qual ell mateix va incórrer amb grans adquisicions, i que va portar de pressa a acumular, al juny de 2013, un deute que superava els 3.300 milions d'euros. Des de llavors s'han produït vendes, acomiadaments massius i dràstics processos de refinançament del deute amb la banca i hedge funds que, a canvi, s'han fet amb gran part del grup.

Per començar, totes les capçaleres de Prisa han sofert forts ajustos de les seves plantilles. El propi Cinc Dies ha vist sortir per la porta a al voltant de 50 persones, en dues ETS en els últims anys. L'últim, signat en 2012, va suposar l'acomiadament de 21 persones. En l'actualitat la plantilla “ronda els 50 treballadors, dels quals uns 30 són redactors”, segons fonts de la redacció del diari. El País ja va acomiadar a l'octubre de l'any passat a 149 persones de la seva plantilla total de 466.

Vendes d'actius i d'accions

La família Polanco controlava, en els seus millors anys, el gruix del que era el major grup de comunicació espanyol, amb El País, Cadena Ser, Santillana o Digital+ entre les seves empreses més emblemàtiques. Ara, han anat perdent accions fins a situar-se en al voltant del 10%. El fons nord-americà Liberty, Telefónica, Inversions*Otnas, Nicolás Berggruen o els bancs creditors com Santander, La Caixa o HSBC, a més d'inversors particulars, tenen la resta.

En els últims quatre anys les accions del grup han caigut des dels 67 euros del 4 d'abril de 2011 fins als una mica més de set euros actuals, i tot amb un contrasplit pel mig fet per la companyia el passat mes de maig en el qual es van canviar cada 30 accions de les velles en una de les noves, amb el que el seu valor va passar de 0.1 a 3 euros en aquest mes.

El 30 d'abril d'aquest any Prisa va fer efectiva la venda, després de la seva aprovació pel Govern, de Digital+ a Telefónica. En concret, han venut per 706 milions el 56% del capital de DTS Distribuïdora de Televisió Digital a Telefònica de Continguts.

També han hagut de desfer-se de l'emblemàtic edifici de la Cadena Ser i antiga seu del grup Pressa en Gran Via 32. El nou amo és la gestora immobiliària de Amancio Ortega, fundador d'Inditex.

Aquest any, a més, el Tribunal Suprem ha declarat nuls els contractes de 2006 de l'anomenada “guerra del futbol”. Per aquests contractes Pressa reclamava més de 320 milions d'euros a Mediapro.

Amb tots aquests avatars, el grup assegura que ha reduït el seu deute bancari net del grup fins als 2.580 milions a tancament de 2014, enfront de 3.306 en 2013. L'any passat, Pressa va perdre 2.237 milions, enfront de les pèrdues de 648 milions en 2013.

Font: Vozpopuli

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte