Notícia

El grup norueg Schibsted ven la capçalera '20 minutos'

Hi haurà un ERE que afectarà entre al 30 i al 50% de la plantilla

Foto
Els noruecs de Schibsted venen el diari 20 minutos. La decisió està presa i és a punt de comunicar-se. “Han trobat un comprador”, van comunicar recentment fonts de la direcció del periòdic, segons informa El ConfidencialDigital.com

Segons les fonts a les quals ha tingut accés El Confidencial Digital, la venda es farà oficial en qüestió d'una o dues setmanes, com a màxim. Les negociacions, en aquest moment, es mantenen obertes sense conèixer-se els detalls del futur propietari del periòdic.

La direcció de 20 minutos ha deixat clar als treballadors,  que s'escometrà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE). Els treballadors calculen que entre el 30 i el 50% de la plantilla abandonarà el gratuït, encara que l'empresa encara no oficialitzada a quants aconseguiran els acomiadaments. A dia d'avui, entorn de 150 persones componen la redacció.

Les mateixes fonts afegeixen que el resultat de la sortida de Schibsted de 20 minutos podria haver estat pitjor: si els noruecs no haguessin oposat comprador, el periòdic tancaria i el ERE seria d'extinció.

En la redacció es preparen per a una baixada generalitzada de salaris per als treballadors que continuïn en el nou 20 minutos.

La direcció ha deixat clar a tot moment que, malgrat el canvi de propietari, serà Arsenio Escolar qui seguirà al capdavant de l'equip, igual que el seu staff. Això sí, amb una plantilla més reduïda que l'actual.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte