Notícia

El programa 'L'altra ràdio', de Ràdio 4, compleix 35 anys

Va néixer el 1979 per parlar de la radioafició i la radioescolta

Foto
'L'altra ràdio', programa de Ràdio 4 dirigit i presentat per Cinto Niqui i dedicat a la cultura audiovisual, celebra 35 anys, i ho celebra aquest diumenge amb un programa especial. Des dels seus inicis, el programa ha combinat la divulgació de les novetats tecnològiques amb l'interès per la història de les telecomunicacions i, especialment, de la ràdio. A l'especial hi participen una vintena de col·laboradors del programa. 'L'altra ràdio' va néixer la temporada 1979-80 com un programa dedicat a la radioafició i la radioescolta i amb el pas dels anys ha esdevingut en un magazine divulgatiu de la cultura audiovisual.

En les tres dècades de trajectòria el programa s'ha interessat per les comunicacions telemàtiques (BBS i Internet), els entorns multimèdia (CD-ROM i DVD), la telefonia mòbil (GSM i UMTS), la ràdio i la televisió via satèl·lit. La seva voluntat ha estat la d'actuar com un fòrum obert als professionals dels mitjans audiovisuals. S'han emès reportatges o entrevistes sobre la radiodifusió a un centenar de països i unes 150 emissores municipals i televisions locals catalanes han passat pel programa informant de les seves activitats. 

L'espai ha rebut premis com ara al millor programa de la ràdio pública catalana concedit per la Academia de las Artes y las Ciencias Radiofónicas de España (AER), el 2013. 

El programa donarà a conèixer els resultats del concurs FantàsTIC 2015, convocat amb motiu del 35è aniversari, amb la col·laboració de la Mandarina de Newton i el suport de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia. 

Les dues obres guanyadores, adaptades radiofònicament, seran emeses per Ràdio 4 el juny d'aquest any, junt a la peça radiofònica 'Isafer', de l'escriptor Jordi de Manuel, creada especialment amb motiu de la convocatòria del FantàsTIC 2015.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte