Notícia

El Col·legi de Periodistes demandarà els blocs electorals a Estrasburg

Han recaptat 6.000 euros a través de 160 donants a Verkami

Foto
El Col·legi de Periodistes ha recaptat 6.000 euros a través de la plataforma Verkami per presentar una demanda contra els blocs electorals al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. És la meitat dels 12.000 euros dels costos derivats de la presentació de l'escrit de demanda i del seu posterior seguiment davant del tribunal europeu, mentre que els 6.000 euros restants els aportarà íntegrament el Col·legi. En total, hi han participat 160 mecenes que han participat a nivell individual, a més dels col·legis d'Andalusia, Galícia, Múrcia i País Basc, comitès d'empresa de mitjans públics d'àmbit autonòmic i local o d'altres organitzacions professionals de periodistes, fins i tot a nivell internacional.

La campanya impulsada des del Col·legi va començar el passat 13 d'abril i durant 40 dies, coincidint amb la finalització de la companya electoral, s'han pogut fer els donatius a través de Verkami. El Col·legi ha agraït el suport  de tots els mecenes per fer front al sistema imposat dels blocs i que "comporta un estat d'excepció informativa que genera rebuig entre els professionals i descrèdit entre els ciutadans".

Paral·lelament, La Federació de Periodistes Europeus i la Federació Internacional de Periodistes han presentat aquesta setmana una queixa formal al Consell d'Europa sobre els blocs a instàncies del Col·legi.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte