Notícia

Jordi Finestres i Xavier G. Luque presenten "El Barça segrestat"

El llibre parla de quan el Barça va estar intervingut pel franquisme

Foto
Rancúnia, odi, voluntat de venjança i menyspreu. Manipulacions, falsedats, xantatges i personatges sinistres. Des del final de la Guerra Civil i durant més de set anys, fins a l’arribada d’Agustí Montal.  "El Barça segretat" (Ara Llibres) és la culminació d’un projecte titànic, però necessari: la rigorosa investigació del tenebrós període durant el qual el FC Barcelona va estar intervingut per autoritats franquistes i sotmès al jou de la més ferotge de les repressions. El seu crim, els seus ideals derrotats: principis democràtics, una ferma transversalitat social i un marcat tarannà catalanista. Què va succeir? Qui en van ser els responsables? I encara més important, com va resistir i es va salvar el club? 

Rigor, recerca exhaustiva, informacions inèdites i imatges sorprenents. Xavier G. Luque i Jordi Finestres treuen a la llum, amb tots els detalls a l’abast, els secrets, les veritats i les mentides dels anys més foscos del Barça durant el franquisme. Tots dos presentaran el llibre divendres, a les 8 del vespre, a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes (Plana de l'Om, 6, primera planta, Manresa).

Xavier Garcia Luque. (Barcelona, 1959) és periodista. Redactor de La Vanguardia des de fa trenta anys, s’ha especialitzat en la investigació històrica de l’esport català. Premi al millor treball periodístic de la Generalitat de Catalunya 2005, ha escrit el Gran Álbum del Barça i El cas Di Stéfano, conjuntament amb Jordi Finestres.

Jordi Finestres. (Manresa, 1974) És periodista, especialitzat en l’àmbit de la comunicació esportiva i política i també de la divulgació i investigació històrica a la revista Sàpiens. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, tant en premsa com a la televisió. Ha publicat més d’una vintena de llibres, la majoria dels quals, centrats en temàtica històrica i en l’esport.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte