Notícia

La catalana Olga Viza guanya el premi Quim Regàs de periodisme

El jurat n'ha destacat la "llarga i fecunda trajectòria"

Foto
La periodista catalana Olga Viza és la guanyadora de la vuitena edició del premi Quim Regàs de periodisme. El jurat del guardó, reunit aquest dimarts al matí, ha decidit per unanimitat atorgar-li el guardó en reconeixement de "la seva llarga i fecunda trajectòria periodística com a professional en l'àmbit de la informació esportiva", en què ha destacat especialment "per les seves entrevistes a esportistes i personatges públics, fent de l'entrevista un gènere proper, apassionat i personalitzat".

Nascuda a Barcelona el 1958, Viza va iniciar la seva carrera periodística als estudis de Miramar de TVE-Catalunya, on va treballar al programa 'Polideportivo' que dirigia Juan José Castillo. Posteriorment va ser reportera d''Estadio 2', i del 1987 al 1992 va presentar l'espai d'esports del 'Telediario', abans de fitxar per Antena 3, on va desenvolupar la mateixa tasca fins al 1998. Acompanyada de Matías Prats, va ser l'encarregada de comentar les cerimònies d'inauguració i de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Com destaca el jurat, "la seva adaptació al mitjà li va permetre especialitzar-se en la narració de tot tipus de disciplines esportives". També ha estat vinculada a Ràdio Nacional, on va conduir 'Los tranvías de Olga' i 'Las mañanas de RNE'. Actualment treballa com a entrevistadora per al diari 'Marca'.

El guardó, que se li entregarà al Parlament durant el mes de juny, se sumarà a l'Ondas que va rebre el 2005 i al premi que l'Acadèmia de Televisió li va lliurar el 2002 com a millor comunicadora de programes informatius.

El premi Quim Regàs s'atorga anualment amb l'objectiu de reconèixer "la versatilitat dels professionals del mitjà i perpetuar la memòria del periodista que va ser referent en diversos camps de la informació, tant en continguts com en disseny". En les set edicions anteriors, els premiats han estat Ramon Besa, Mònica Terribas, Eugeni Sallent, Óscar Nebreda, Jordi Cotrina, Gemma Nierga i Lluis Foix. El jurat del premi el formen Santi Nolla, Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Antoni Cases, Tatxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastián Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez, José María Alguersuari i Rafael Jorba.

Font: Ara

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte