Notícia

Debat sobre el genocidi armeni avui al Col·legi de Periodistes

Participen Armen Gabriel Sirouyan i Agustí Coromines

Foto
Avui dilluns, 13 d'abril, a les 18:00 hores i amb motiu del Centenari del Genocidi Armeni, el Col·legi de Periodistes organitza un debat en què hi participarà Armen Gabriel Sirouyan, de l'Associació Cultural Armènia i Agustí Coromines, professor UB

Aquest 2015 es commemora l'any del centenari en què més d'un milió d'armenis van ser massacrats al llavors Imperi otomà. Uns actes que tenen el seu punt fort el 25 d'abril i en què la comunitat armenia internacional vol aconseguir un reconeixement internacional als fets del 1915. I sobretot de Turquia, que encara avui nega el que va passar. Per això el gran objectiu dels armenis en aquest centenari és aconseguir que es reconegui de forma universal com a primer pas per tancar ferides.

Històricament s'ha dit que els armenis són l’ànima europea. Durant molt temps van mirar sobretot a França, però tenen Àsia a tocar i són veïns de l’Iran i de l’Azerbaidjan. Armènia té aquest punt de cruïlla que el fa més interessant. Kapuscinski deia que tenia la mala sort d’estar envoltat de grans imperis invasius, com el persa, l’otomà i el rus, però que ha aconseguit sobreviure gràcies a la força de la seva identitat. 
Sobre aquest tema girarà el debat que es farà dilluns, 13 d'abril, a les 18:00 hores, a l'Aula 1 del Col·legi de Periodistes, amb motiu del Centenari del Genocidi Armeni

Moderador: Llibert Ferri

Ponent: Agustí Colomines, professor d'història contemporània de la UB

Membre d'ACAB (Associació Cultural Armènia de Barcelona): Armen Gabriel Sirouyan, que explicarà les activitats programades amb motiu del Centenari del Genocidi Armeni.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte