Notícia

Multa de 60.000 € a Alerta Digital per dir porcs a bascos i catalans

Consideren que les conductes estan tipificades com a acte violent

Foto
La Comissió Antioviolència ha proposat aquest dimecres multar amb 60.001 euros els responsables del diari ultradretà Alerta Digital i el presentador del programa 'La Ratonera', que emet des del web del diari, per manifestacions i insults xenòfobs durant l'emissió de l'espai del 12 de març, segons el diari Público.

Concretament, en l'espai que presenta Armando Robles, es van poder escoltar expressions com: "On fiquem a aquests 70.000 porcs, porcs he dit bé, bascos i catalans que van a acudir a la final de la Copa del Rei a degradar els símbols de la nostra nació?". I altres com: "Jo els llançaria al mar però no sé si hi cabran".

La Comissió ha valorat que el contingut del programa esmentat, ple de "insults i provocacions", constitueix una violació de Llei 19/2007 contra la Violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. Aquesta normativa estableix que és un acte violent o que incita la violència "l'emissió de declaracions o la transmissió d'informacions" que contribueixin a la creació d'un clima hostil, antiesportiu o que promogui l'enfrontament físic.

Font: El Singular

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte