Notícia

Carles Solà parla sobre emigració amb periodistes de Lleida

És el director del programa de TV3 'Tot un món'

Foto
Carles Solà, que també és vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual i portaveu de l'Espai Àfrica-Catalunya, va recordar durant el dinar-tertúlia organitzat pel Col·legi de Periodistes de Lleida el passat divendres els seus inicis com a periodista que tracta sobre la immigració, l’any 2002, moment en el qual hi hagué un creixement considerable d’immigrants que vingueren a casa nostra. Va confessar que “el cavall de batalla de parlar de la immigració d’aquell temps i ara, no ha canviat”. En aquells moments, va dir Solà, el tractaments als mitjans de la immigració no era bo; “els mitjans també han de reflectir la diversitat”, va afegir. 

El periodista va explicar que amb el programa ‘Tot un món’ –que s’emet dissabtes i diumenges abans del TN migdia- han aconseguit no estigmatitzar els immigrants amb un espai que ofereix la possibilitat d’escoltar als nouvinguts i explicar les seves vicissituds i inquietuds, així com els seus projectes personals i professionals. 

Amb la seva experiència professional, Carles Solà va convidar als mitjans a escoltar als immigrants, com periodistes “no podem ser ignorants, hem de preguntar”, va comentar, “no podem ignorar que la societat és complexa”. Solà també va recomanar no només a acostar-se a les persones immigrades quan la notícia és sinònim de conflicte, així com tractar les informacions sobre immigració amb rigorositat i evitar els adjectius excessius. 

Carles Solà va concloure la trobada amb dos idees bàsiques per als informadors sobre immigració: que “les generalitzacions és el que més mal fa a la immigració” i que “cal buscar la manera d’acostar-nos als col•lectius per saber què pensen i no només en els mals moments perquè llavors es quan ens tanquen les portes”. 

Solà, juntament amb Marta Muixí, ha adaptat al català el llibre 'Couvrir les migrations', de l’autor i periodista belga, Jean Paul Martos, 'Corresponsals de les migracions. La cobertura informativa d'un fet global', disponible a la biblioteca del CPCLleida per al prèstec.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte