Notícia

Fabra i RTVE s'encallen en l'ampliació de desconnexions en valencià

María José Català diu que el preu de 10 MEUR "excessivament elevat"

Foto
La portaveu de la Generalitat Valenciana, María José Català (foto), ha dit aquest divendres que les negociacions amb RTVE per ampliar les desconnexions territorials no avancen des de fa mesos a causa de "l'elevat preu" que demana l'ens. A preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior al ple del Consell, Català ha dit que la negociació continua però que els 10 MEUR a l'any que demana RTVE "no està ajustada a la nostra voluntat" i és "excessivament elevat per al moment que estem vivint". El govern valencià va anunciar l'abril de 2014 una ampliació de la programació de RTVE al País Valencià després del tancament de Ràdio Televisió Valenciana.

La consellera portaveu ha afegit que a més del preu, el govern de Fabra volia que hi hagués una major presència del sector audiovisual valencià en aquestes desconnexions. "Tampoc ho veiem reflectit i continuem sol·licitant", ha dit Català, que ha remarcat però que les negociacions no estan tancades. 

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va anunciar l'abril de 2014 que RTVE ampliaria la seva programació al País Valencià amb una desconnexió de dues hores en valencià a través de La 2. 

Posteriorment, l'ens públic a través d'un comunicat va indicar que tant el govern valencià com RTVE ultimaven la signatura d'un conveni que permetria una nova desconnexió diària de 19:00 a 21:00 hores per promoure continguts en valencià amb temes d'interès general per al País Valencià i per emetre una sèrie de ficció.

RTVE informava que s'habilitarien dos blocs de programes en aquesta franja horària, un espai magazine i una sèrie de ficció. El primer d'ells prestaria una especial atenció a temes d'interès general per als valencians, com la sanitat, el consum, l'educació, la cultura, el turisme, l'economia, la indústria o l'esport. Pel que fa a la sèrie de ficció se centraria en la cultura i en els costums, així com en la riquesa paisatgística del territori.

Font: ACN
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte