Notícia

Les malalties metabòliques centraran la propera Marató de TV3

Un terç dels catalans es veu afectat per una d'aquestes patologies

Foto
La 24a edició de La Marató de TV3, que tindrà lloc el 20 de desembre, es dedicarà a les malalties metabòliques. Així ho ha decidit el Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica. Les malalties metabòliques, que s'estima que afecten un terç de la població catalana, són aquelles que obstaculitzen els processos bioquímics de l'organisme que intervenen en el creixement i la conservació dels teixits orgànics, en l'eliminació de productes de rebuig i en la producció d'energia per dur a terme les funcions corporals. L'any 1998, La Marató es va dedicar a la diabetis, la malaltia metabòlica amb més incidència a Catalunya, amb una afectació pròxima al 14% dels ciutadans.

Quan alguns dels nutrients dels aliments ingerits no poden actuar correctament en les cèl·lules que intervenen en les funcions essencials del cos (formació i manteniment del teixit, eliminació de les deixalles de l'organisme o producció d'energia, entre d'altres), vol dir que el metabolisme falla i, per tant, apareixen malalties com ara la diabetis, l'obesitat o l'hipertiroïdisme, entre altres. Aquestes són només algunes de les malalties metabòliques, unes patologies que centraran la propera edició de La Marató de TV3.

L'any 1998, La Marató es va dedicar a la diabetis, la malaltia metabòlica de més incidència a Catalunya, amb una afectació pròxima al 14% dels ciutadans. Aquella edició va sensibilitzar abastament la societat, però també va representar un impuls significatiu en la recerca d'aquesta patologia a Catalunya. 

Disset anys després, La Marató se centrarà en aquesta i altres malalties metabòliques per aconseguir impulsar nous projectes de recerca en biologia cel·lular, teràpies gèniques, nous medicaments i tractaments diana que millorin la qualitat de vida de les persones que afecten i, en general, per avançar en el coneixement d'aquestes malalties des de totes les àrees de la recerca (bàsica, clínica i epidemiològica). 

Per això, la pròxima edició de La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat de sensibilització social i de mobilització popular per donar visibilitat a les malalties del metabolisme a través d'una fórmula que barreja informació i entreteniment, posada a l'abast de la societat catalana a través dels mitjans de comunicació de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio.

Des del 1992, La Marató ha recaptat prop de 140 milions d'euros i ha impulsat 680 projectes de recerca científica. 

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte