Notícia

La CCMA qualifica la sentència del TS com un "cop fort" pressupostari

Duart quantifica en 29,9 MEUR la despesa derivada de la sentencia

Foto
El president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, ha definit la sentència del Tribunal Suprem que considera il·licita la retallada de sou del 5% als treballadors de Catalunya Ràdio com un "cop fort" en l'estabilització pressupostària i la viabilitat de l'ens. La sentència, que Duart ha recordat que n'esmena una d'anterior de l'Audiència Nacional, planteja un "nou escenari d'incertesa pressupostària" que consideraven "superat". Duart ha quantificat en 29,9 MEUR els costos derivats de la sentencia si també s'ha de fer efectiva pels treballadors de TVC i considera "inviable" repercutir-la sobre els continguts audiovisuals perquè "comprometria el futur dels mitjans". "Seria suïcida", ha etzibat

La sala del social del Tribunal Suprem va declarar il·lícita la retallada de sou del 5% als treballadors de Catalunya Ràdio a partir de l'1 de gener del 2013 i insta les parts a negociar la reducció salarial des del maig del 2011 i fins al 31 de desembre del 2013.

En aquests moments, la plantilla de la televisió pública té arxivat provisionalment el procediment judicial per a la mateix cas, a l'espera que el TS es pronunciés en el recurs de Catalunya Ràdio. Els càlculs fets públics aquest divendres pel president del consell de govern de l'ens inclouen també la partida que correspondria als treballadors de TVC si s'hagués de restituir la mateixa reducció salarial. 

En la sessió de control de la CCMA al Parlament, Duart ha considerat que la derivació que pot comportar la sentència és de quasi el 10% del pressupost actual i creu que, si no s'incrementen els recursos del Parlament a la CCMA per fer front al pagament -una circumstància que intueix "complexa"-, només es podrà repercutir sobre les despeses de funcionament i de continguts, un extrem que ha titllat d'"inviable". 

"No perquè no es pugui fer una nova retallada sobre els continguts, sinó perquè ens importa el futur dels nostres mitjans.", ha reblat Duart. Al seu entendre, és una mesura que "no es pot ni es farà" perquè afectaria a la competitivitat i a la viabilitat dels mitjans i seria suïcida pels mitjans i per la indústria audiovisual de Catalunya", ha reblat Duart. Alhora, també ha recordat que els adversaris són "forts" i tenen "bons pressupostos". 

Trobar fórmules per garantir el futur de la CCMA

Aquesta "incertesa" obliga la CCMA a "aturar com a mesura cautelar" iniciatives noves que suposin despesa i no es considerin "imprescindibles", segons els responsables de la CCMA. En aquest escenari, el president del consell de govern de l'ens ha fet una crida "a totes les parts interessades" a consensuar les "millors fórmules" per assegurar la viabilitat econòmica. "Sinó no podrem mantenir la competitivitat ni garantir el futur, i això no ens ho podem permetre ", ha precisat.

De complir-se la sentència, la partida de sous passaria a ser, segons dades de la CCMA, d'un 58%, lluny del 35% que fixa el contracte programa. 

Una franja cultural al 33 en hora de màxima audiència

Preguntat per la reformulació del C33, el director de TVC, Eugeni Sallent, ha recordat que "no té per objectiu eliminar res" sinó millorar i ampliar l'oferta cultural i millorar els resultats del canal. Tot i això, ha advertit que algunes de les capçaleres "de referència" del canal poden desaparèixer, però "no el seu contingut". 

Així, ha anunciat que el canal guanyarà "en hores producció i franges d'exposició". Concretament, hi haurà dues franges diàries d'actualitat cultural, una de les quals en 'prime time', i una segona "més tard" que es tematitzarà en funció dels continguts. 

C's pregunta per la indemnització a Terribas

El diputat de C's Carlos Carrizosa ha instat la CCMA a reclamar la indemnització de 200.000 euros que l'exdirectora de la televisió pública, Mònica Terribas, va rebre quan va ser rellevada del càrrec. La pregunta sorgeix arran del fet que la Sindicatura de Comptes va considerar que la periodista no tenia dret a percebre cap indemnització per incompliment del preavís perquè es va reincorporar com a professora a la universitat pública. De la seva banda, la CCMA ha especificat que la indemnització qüestionada per la Sindicatura ascendeix a 8.500 euros i no als 200.000 dels quals ha parlat el diputat de C's. 

Durant la sessió, Duart li ha contestat que es va sol·licitar un informe a l'assessoria de la Generalitat, que va considerar que la indemnització "era legal". També en resposta a una pregunta de C's, Duart ha recordat que els treballadors de la CCMA només usen targetes de crèdit "com a sistema de pagament de les tasques vinculades a la seva feina", i ha insistit que els moviments són escrutats per les auditories. 

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte