Notícia

Presenten a Tarragona un projecte per recuperar el llegat periodístic

Es presenta demà a les 11 hores a la seu del Col·legi de Periodistes

Foto
La Junta actual del Col·legi de Periodistes de Catalunya, es proposa com a objectiu estratègic treballar en la recuperació, preservació i difusió dels llegats personals dels periodistes catalans que contenen informació rellevant per al coneixement de la història del segle XX. 

Per a assolir aquest objectiu, s'ha firmat un conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: Col·legi i Arxiu Nacional de Catalunya col·laborarin en la recuperació dels documents, fons i col·leccions documentals conservats per persones i entitats que han tingut un paper rellevant en la història del periodisme a Catalunya. 

El Col·legi de Periodistes rebrà en donació els llegats i els ingressarà a títol de comodat a l’Arxiu Nacional, tot i que els documents podran ésser conservats al centre de la Xarxa d’Arxius Comarcals que correspongui si la trajectòria professional del productor i el contingut del fons documental així ho aconsella.

El conveni preveu que el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament de Cultura col·laborarin en activitats per a promocionar la memòria del periodisme a Catalunya a través de la difusió d’aquest patrimoni documental.

Aquests són els grans trets d’un projecte que es presenta el pròxim dia 25 de  febrer  a les 11:00 hores a la seu de Tarragona del Col·legi amb els diferents actors que han intervingut en la gestació d’aquest projecte.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte