Notícia

Obren la convocatòria del vuitè Concurs d'Articles sobre la Unió Europea

La competició s'adreça a estudiants o graduats durant els darrers cinc anys

Foto
Amb l'objectiu de reforçar l'interès i coneixement dels futurs professionals de la informació tant en el procés de construcció europea com en les polítiques i institucions comunitàries, la Representació de la Comissió Europea i l'Oficina del Parlament a Barcelona obren la 8a edició del Concurs d'Articles sobre la Unió Europea.

El concurs s'adreça a estudiants universitaris o joves que s'hagin graduat durant els darrers cinc anys. Els participants hauran d'escriure un article sobre la Unió Europea en qualsevol de les dues categories proposades: articles d'opinió o d'informació i es podran presentar textos en qualsevol gènere periodístic (articles, reportatges, entrevistes o cròniques).

Els articles seran valorats per un jurat format per membres de la Representació de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona i periodistes especialitzats en temes comunitaris. Els autors dels treballs guanyadors tindran l'oportunitat de participar en un viatge de periodistes a on podran conèixer de prop la realitat de les institucions europees i els seus textos seran publicats a El Punt Avui. El termini de lliurament dels articles és el 15 de maig.

El Concurs d'articles sobre la Unió Europea es va organitzar per primer cop el 2007 i, des de llavors, ha donat a molts joves l'oportunitat de conèixer a fons les institucions de la UE i de convertir-se, per un dies, en corresponsals a Brussel·les. Des de la primera edició, prop d'una vintena d'estudiants ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d'altres representants de la UE.

L'any passat la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va editar per primera vegada una publicació que recopila els articles finalistes i guanyadors de totes les edicions del concurs. Amb un total de 20 articles, aquesta publicació que s'anirà actualitzant amb els nous textos escollits, mostra la mirada que els joves tenen cap a la Unió Europea.

Més informació i bases del concurs aquí.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte