Notícia

Entrega de guardons a Lleida del 9è Concurs Periodístic Josep Pernau

Àlex Peralta, Júlia Arqué i Andrea del Canto, han estat els guanyadors

Foto
Àlex Peralta, del col·legi Maristes; Júlia Arqué i Andrea del Canto, de l’institut Gili Gaya, han estat els guanyadors de les tres categories del concurs periodístic Josep Pernau, amb les obres “Il·luminació a la ciutat”, “Amb uns altres ulls” i “Joc de posicions”, respectivament, peces que avui han estat publicades als diaris locals, La Mañana i Segre. (podeu llegir els articles premiats al menú de la dreta). 

En aquesta edició s’han presentat 297 treballs, dels quals 113 són de 1r cicle d’ESO, 87 de 2n cicle d’ESO i 97 de Batxillerat i Cicles Formatius. Enguany hi han participat un total de 14 centres educatius d’ensenyament secundari, públics i concertats/privats i 41 professors de llengua catalana i castellana. 

Durant l'entrega de premis, el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena, va destacar que cada curs s’incrementa el nombre de treballs presentats, la qual cosa demostra que es tracta d’un concurs molt consolidat i amb prestigi per part dels professorat i alumnat d’ESO i batxillerat: el curs passat van presentar-se un total 290 treballs, el curs 12-13 244 treballs; el curs 11-12, 216; i el curs 10-11, 160. Gimena va posar de relleu que la temàtica de les cartes guanyadores tenen a veure totes elles amb les preocupacions que tenen els joves i la resolució de les diferents problemàtiques amb què es poden trobar en el futur. 

Per la seva part, el regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, va felicitar els premiats, així com als accèssits i el conjunt d’alumnes que han participat. Així, va explicar que el concurs s’organitza amb diversos objectius, com el foment d’una actitud reflexiva i crítica o l’oportunitat d’expressar i donar a conèixer a seva opinió. 

Castillo va donar a conèixer els treballs guanyadors així com els accèssits que s’han concedit. En la categoria de Cartes al Director (1r cicle ESO) els accèssits han estat per a Meritxell Solé, Dora Vujasinovic i Mar Cabiscol. En la categoria de Cartes al Director (2n cicle ESO), per a Júlia Domínguez, Gerard Terés i Mar Fillat. I en la tercera categoria d’Articles d’Opinió (Batxillerat i Cicles Formatius) els accèssits han estat per a Laia Terré, Oriol Jové i Ana Clavel. 

L’acte de lliurament de premis, que es va fer al Saló de Sessions de la Paeria, també va comptar amb l’assistència dels tinents d’alcalde, Marta Camps i Rafael Peris, així com de diversos regidors de la Corporació Municipal i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. 

Els premis que es van lliurar consisteixen en 3 tablets per als primers premis i 6 reproductors digitals per a les categories d’ESO i batxillerat i cicles formatius. A més, els mitjans de comunicació locals col·laboren amb el concurs de forma que els treballs guanyadors i finalistes es publiquen als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a les diferents emissores de ràdio. Col·laboren amb el concurs: Cadena Ser, Cope Lleida, Onda Cero i Proradio d’ORVEPARD Pardinyes. 

Concurs Periodístic Josep Pernau 

El concurs, que s’inclou dins del programa educatiu “Educació a l’Abast” de la Regidoria d’Educació i Infància i que es promou conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Lleida, porta el nom del prestigiós periodista lleidatà, Josep Pernau, en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació i que va morir el 14 de novembre del 2011. 

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte