Notícia

Les xarxes empenyen La Vanguardia a publicar l’article ‘extraviat’ de Sánchez Piñol

L'article va ser 'censurat' per la duresa amb que criticava l'exercit espanyol

Foto
La polseguera aixecada a les xarxes socials per la no publicació el passat diumenge aLa Vanguardia de l’article quinzenal de l’escriptor Albert Sánchez Piñol, ha fet rectificar el diari de Godó, que finalment el publicarà “intacte” aquest diumenge. Així ho va confirmar aquest dimecres el mateix autor.

La polèmica va sorgir quan les pàgines de La Vanguardia no incorporaven la columna dominical que cada 15 dies publica Sánchez Piñol. Aquesta, però, sí s’havia mostrat al web del diari per error durant un parell d’hores. La seva captura i difusió a les xarxes socials, mostrant el contundent contingut del text sota l’irònic títol de "Sí al museu militar!", van fer esclatar la polèmica amb acusacions de censura cap a La Vanguardia.

En un comunicat difós a les xarxes socials, Albert Sánchez Piñol explica que, dijous, un dia després d’enviar el seu article, va rebre una trucada del diari on “en essència” se li comunicava que el text “tocava qüestions molt delicades i que publicar-lo faria passar un mal tràngol al mitjà”, així que aquell diumenge no sortiria i “posteriorment en parlaríem”.

Dilluns, a El món a RAC1, el director del diari, Màrius Carol, va assegurar que “ningú diu que hagi de sortir publicat diumenge”, malgrat fer-ho al web, cosa que va atribuir a un error. Segons va recalcar Carol, l’article es publica “quan el director vol”, i assegurava que ho acabaria fent.

“Mireu, jo sempre he considerat que La Vanguardia és el gran diari frontissa de Catalunya, amb una capacitat única, i lloable, per emparar veus contradictòries. Però la qüestió no és aquesta”, assenyala Albert Sánchez Piñol en la carta adreçada als usuaris de les xarxes socials. “La qüestió, l’autèntica qüestió, és que avui em considero una persona d’allò més afortunada. Perquè crec que tinc la sort de viure en un lloc on la gent, molta gent, sap que la llibertat no és una abstracció, és un bé que s’ha de guanyar cada dia”, afegeix.

Per a l’escriptor, aquest diumenge passarà una cosa “en aparença molt senzilla i al mateix temps bona, molt bona”, i és que a l’edició impresa de La Vanguardia “hi haurà un article que he escrit jo, però que heu publicat vosaltres”.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte