Notícia

Acord entre Prisa i la UNESCO per fer accions en suport de la llibertat d’expressió

Cooperaran en accions internacionals contra la impunitat o per a la igualtat de gènere als mitjans

Foto
El grup Prisa i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) van signar dilluns un acord marc per realitzar accions conjuntes de suport a la llibertat d’expressió i la seguretat dels periodistes.

Segons informa El País, l’acord es concretarà en breu amb iniciatives conjuntes amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio (13 de febrer) o el Dia Mundial per a la Llibertat d’Expressió (3 de maig). El document estableix que ambdues parts cooperaran en accions internacionals contra la impunitat o per a la igualtat de gènere als mitjans. Així, els diaris i emissores de Prisa promouran i difondran iniciatives de la UNESCO en aquests àmbits.

L’acord també preveu promoure l’expansió i la millora de l’educació a l’Amèrica Llatina. A més, en les properes setmanes l’aliança es traduirà en convenis concrets de l’Organització amb Prisa Noticias, Prisa Radio i Santillana.

“La llibertat d’expressió forma part del desenvolupament cultural i educatiu dels pobles”, va assegurar el president executiu de Prisa, Juan Luis Cebrián, en l’acte de signatura, celebrat a París. “El debat s’ha recuperat ara al veure la reacció del Papa i d’altres en relació a l’atemptat contra Charlie Hebdo. La UNESCO pot contribuir molt a això que s’ha anomenat diàleg de cultures en moments molt difícils per a la convivència global”, va afegir al respecte.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte