Notícia

TVC treballa en una proposta per reformular el 33 el 2015

Avui estrena el programa de divulgació de professions creatives 'Arts i oficis'

Foto
L'equip de direcció de Programes Culturals de Televisió de Catalunya (TVC) treballa, des de finals de l'any passat, en una proposta per donar un nou impuls al Canal 33. L'objectiu és rellançar el canal cultural en vistes a aquest 2015. De moment, l'equip de direcció està treballant en diverses propostes sense que se n'hagi concretat cap. Es desconeix encara si els canvis al canal suposaran la supressió d'algun dels programes culturals que estan en aquests moments en antena, una possibilitat sobre la que s'ha especulat les darreres hores. El 33 és el canal temàtic especialitzat en cultura que comparteix freqüència amb el canal infantil Súper 3 i que el 2014 va complir 25 anys.

El 33 estrena el programa de divulgació de professions del sector de les indústries creatives 'Arts i oficis'

El Canal 33 estrena el proper dijous a la nit (22.35h) un nou programa divulgatiu dedicat a les professions del sector de les indústries creatives (ceramista, il·lustrador, escenògraf, editor literari, etc.) que porta per títol 'Arts i oficis'. A través de 13 capítols, l'espai vol apropar l'espectador a aquests entorns professionals i mostrar-li els mecanismes que li són propis. Cada programa reunirà dos professionals -un consolidat i un altre emergent- d'un determinat ofici i un alumne a punt d'acabar la seva formació. A través d'ells l'espectador coneixerà l'ofici en profunditat, les seves metodologies i els seus itineraris d'aprenentatge.

Escenògraf, il·lustrador, dissenyador de videojocs, dissenyador de moda, ceramista, galerista, tècnic de so, arts escèniques i aplicades, dansa, regidor d'escena, editor literari, pianista i cantant d'òpera. Aquests són els 13 oficis que apareixeran a la primera temporada d''Arts i Oficis', el nou programa divulgatiu del 33.

Cada una de les emissions està dedicada en exclusiva a un dels oficis, que seran introduïts a l'espectador a través de tres mirades: la d'un professional consolidat, la d'un professional "emergent" i la d'un estudiant en vies d'esdevenir professional. 

L'objectiu d'aquest nou espai és oferir una descripció de les característiques i metodologia de l'ofici, una descripció de l'entorn cultural i econòmic en què es desenvolupa, una identificació de les institucions educatives de referència i els centres internacionals de perfeccionament i, finalment, una aproximació crítica als usos i procediments vigents. 

El format del programa és, segons la cadena, el d'una "road movie", "una peça constantment en moviment en què professionals, experts i alumnes es troben al taller, a l'oficina, al teatre, a la sala de concerts; visiten el fuster, l'impressor, el muntador musical i presenten el seu producte a l'espectador, al galerista, al programador, etc".

'Arts i oficis' és una iniciativa de TV3 en col·laboració amb institucions educatives i la productora audiovisual FOCUS. El resultat és la descripció, promoció i reivindicació d'una sèrie d'activitats professionals "que no només són útils per a la pervivència d'un relat cultural, sinó que constitueixen un dels sectors amb més futur de l'economia actual. És per això que aquest és un programa d'indiscutible servei públic", valoren des del canal públic. 
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte