Notícia

Denuncien RNE per una nadala amb una expressió ‘homòfoba’

La cançó contenia l'expressió “no seáis moñas”

Foto
L’Observatori contra l’Homofòbiaha denunciat RNE i el grup Golden Apple Quartet per l’emissió d’una nadala que contenia l’expressió “no seáis moñas”. La denúncia, presentada dimecres a l’àrea LGTB de la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat, demana incoar un expedient sancionador. La multa podria oscil·lar entre 500 i 10.000 euros.

Un oient del programa va alertar l’Observatori contra l’Homofòbia de l’emissió de la cançó el passat 21 de desembre al programa No es un día cualquiera de Pepa Fernández. Malgrat les diverses queixes presentades pel contingut de la nadala, la peça va tornar a sonar com a mínim el 28 de desembre i el 3 i 4 de gener, segons consta en la denúncia.

L’Observatori considera que els fets podrien ser constitutius d’una infracció administrativa per “portar a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere”, segons la llei aprovada a l’octubre pel Parlament per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Per la seva part, el grup va mostrar la seva “enorme sorpresa” per la denúncia. “És una expressió amb afecte, sense ànim d’ofendre, com dir no siguis iaio. Es treu de context”, assenyala Enrique Ochoa a El Periódico. “La definició del diccionari ja no és pejorativa. El problema de prejudicis homosexuals és del carrer, no de la nostra cançó”, afegeix al respecte. 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte