Notícia

Els espanyols desconfien dels periodistes per tenir “interessos polítics”

Segons l'Informe Anual de la Professió Periodística 2014

Foto
Principals raons de la mala imatge periodística
"L'Informe Anual de la Professió Periodística 2014”, un estudi de l'Associació de la Premsa de Madrid (APM), revela que els espanyols desconfien dels periodistes.

L'enquesta presenta dades sobre l'opinió de l'audiència sobre la premsa. Sobre aquest tema, els lectors li van col·locar una nota als periodistes de 5.3 en una escala d'1 al 10.

Els motius d'aquesta escassa confiança han de buscar-se en els interessos polítics dels periodistes i dels mitjans, en la falta d'independència de tots dos i en els interessos econòmics de les empreses de mitjans. 

Els propis periodistes es donen un 4,3, en escala d'1 a 10, en grau d'independència, una nota lleugerament superior el 4,0 de 2013, i al 4,1 de 2012.

La premsa del cor, el sensacionalisme, i el periodisme com a espectacle són les principals causes de l'opinió negativa sobre els propis periodistes, seguida dels interessos polítics dels grups editorials, la falta de rigor, l'intrusisme professional, la falta d'independència, els interessos econòmics dels grups editorials, la precarietat, i les tertúlies, entre d'altres.


 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte