Notícia

Augmenta el nombre de periodistes que es dedica a la comunicació corporativa en Espanya

El 70% dels periodistes enquestats diu que la formació universitària no és l'adequada per exercir la professió

Foto
"L'Informe Anual de la Professió Periodística 2014”, el qual es basa en les 2.167 enquestes a periodistes a Espanya, adverteix que els periodistes que no troben treball a Espanya es dediquen a la comunicació corporativa.

Entre els participants hi ha periodistes (32,6%) i els que exerceixen labors de comunicació (27,7%). “cal destacar que continua afermant-se la tendència al pes creixent dels professionals que treballen per compte d'altre en tasques de comunicació, que en 2012 representaven el 41% del total de periodistes per compte d'altre i en 2014 suposen ja el 47%”, indica l'informe.

L'estudi conclou que “el treball en comunicació continua assentant-se com una font d'ocupació important per als professionals del periodisme”.

En tant, el 16% dels periodistes en enquestats estan en atur. La resta dels quals van contestar l'enquesta bé estan jubilats (8%), o bé exerceixen activitats que no tenen a veure amb el periodisme i la comunicació (8%).

Periodistes de professió

En tant que, el 82% posseeix estudis de Periodisme, bé llicenciatura en Periodisme (50,1%), llicenciatura en Ciències de la Informació (27,4%) o en Comunicació Audiovisual (6,6%),  també hi ha alguns titulats a les antigues Escoles de Periodisme (5,1%) o estan en possessió d'un grau en Periodisme (4,8%) o en Comunicació Audiovisual (1,1%).

“Un 16,6% dels enquestats ha cursat un màster en Periodisme i un 5,4%, un doctorat en Periodisme o en Ciències de la Informació. El 8,6% dels periodistes que van contestar l'enquesta no posseeix estudis universitaris i el 9,4% són llicenciats o graduats en carreres diferents a Periodisme o Comunicació Audiovisual (si ben aquests últims poden tenir un màster en Periodisme)”, adverteix l'informe.

A més, l'informe indica que el 69,9% dels periodistes enquestats considera que la formació universitària rebuda no és l'adequada per exercir la professió.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte