Notícia

El CAC inicia els tràmits per multar les ràdios que no van emetre la campanya del 9N

Denunciades tant per particulars com pel Govern

Foto
El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aprovat obrir un període d’informació prèvia de l’expedient sancionador a la Cadena SER, Onda Cero i Cope per negar-se a emetre la campanya informativa de la Generalitat sobre el procés participatiu del 9 de novembre. Així doncs, les tres emissores tenen deu dies per aportar els arguments que creguin oportuns.

Aquest període d’informació és previ a l’eventual incoació d’un expedient sancionador. En cas de tirar endavant, la Llei de la Comunicació Audiovisual tipifica els fets com a greus, amb sancions que van dels 12.001 als 90.000 euros.

El CAC ha aprovat els tres acords (un per emissora) per tres vots a favor, dos en contra i una abstenció.

Denunciades per particulars i el Govern

L’actuació del Consell es va iniciar arran de la recepció de 60 queixes de particulars que denunciaven la negativa de determinades emissores a difondre la campanya del 9-N. Així mateix, la SER va enviar el 6 de novembre un escrit on es mostrava disconforme amb l’obligació d’emetre les dues falques publicitàries produïdes la Secretaria de Comunicació i demanava la suspensió de l’ordre.

Posteriorment, el 25 de novembre, el secretari de Comunicació, Josep Martí, es va adreçar al CAC per informar de l’incompliment de l’apartat 1 de l’article 82 de la Llei de la Comunicació Audiovisual per part de Cadena SER, Onda Cero i Cope.

L’apartat en qüestió estableix que els prestadors estan obligats a difondre gratuïtament aquells comunicats i declaracions que els governs de l’Estat i de la Generalitat “estimin convenients per causes justificades d’interès públic”.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte