Notícia

Manifest de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya en suport als mitjans de comunicació públics

Contra l'ús dels mitjans com a plataforma propagandística

Foto
Fape
“La Junta Directiva de la FAPE s'ha fet eco de les denúncies que s'estan produint a Espanya contra l'ús dels mitjans de comunicació de titularitat pública com a plataforma propagandística, sense distinció de sigles polítiques. Per això vol manifestar:

1.- Els mitjans públics d'informació gestionats amb criteris periodístics són una garantia constitucional de llibertat d'informació i expressió, pluralisme i rigor informatiu i la seva convivència amb els mitjans privats és la major garantia del compliment de l'Article 20 de la nostra Constitució.

2. -La FAPE vol mostrar el seu suport més ferm a tots els periodistes que treballen als mitjans públics d'informació, premsa, ràdio i televisió, davant dels constants atacs que pateixen des dels poder públics propietaris d'aquests mitjans i que atempten contra els més elementals principis dels professionals, tant en la seva condició de periodistes com de treballadors.

3. -Fem una nova crida als responsables públics i als seus partits polítics que respectin i facin respectar la independència en els seus mitjans de comunicació, sent aquest el millor servei que poden prestar al sistema democràtic i a la convivència. Els partits polítics amb responsabilitats institucionals tenen l'obligació de preservar uns mitjans públics que ofereixin serveis als ciutadans basats en els interessos generals i no en els de partit, amb respecte absolut al Codi Deontològic de la professió i al treball dels periodistes.

4. -La Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya recorda que els poders públics han de ser especialment escrupolosos en el respecte a la independència dels mitjans de comunicació, tant públics com privats, i donar exemple diari rebutjant pràctiques abusives i contràries a l'esperit constitucional, com el nomenament de càrrecs directius en els mitjans sense cap capacitació i per la seva adscripció política, la convocatòria de rodes de premsa sense preguntes, l'ús de la publicitat com a forma de pressió als mitjans, la discriminació, marginació i acomiadament a les empreses de professionals independents i de prestigi o la imposició de blocs electorals, entre moltes altres pràctiques menyspreables que pretenen anul·lar a la professió i presentar els mitjans com a mers suports de propaganda.

La FAPE vol recordar que és precís instaurar mesures com la professionalització de la gestió, la creació de plans estratègics que fixin els recursos de producció (interna i externa) i els aspectes financers, dotar de més recursos els serveis informatius i establir una rendició de comptes dels responsables dels mitjans”.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte