Notícia

La publicació de la fitxa penitenciària de Núñez vulnera el codi deontològic

El Col·legi de Periodistes considera que només "alimenta el morbo"

Foto
Josep Lluís Núñez
El Col·legi de Periodistes de Catalunya s’ha pronunciat arran de la publicació per part d’alguns mitjans de les fitxes penitenciàries del constructor Josep Lluís Núñez i el seu fill, que diumenge van ingressar a la presó de Quatre Camins.

La comissió de defensa i ètica del Col·legi assenyala que qualsevol persona condemnada judicialment “pot merèixer” un retret social pel seu comportament, però que això “no li treu el seu dret a la intimitat i la pròpia imatge”. A més, considera que la publicació de les fitxes penitenciàries dels Núñez “no aporten cap informació d’interès públic i només serveixen per alimentar el morbo”.

El CPC també remarca que la publicació de documents “obtinguts il·lícitament” vulnera el punt 4 del Codi Deontològic, on es recorda la necessitat d’utilitzar “mètodes dignes per obtenir informació o imatges”. A més, afegeix que la publicació de la fitxa penitenciària també “pot vulnerar” el dret de la persona a la seva pròpia intimitat i imatge, cosa que contradiu el punt 9 del mateix Codi Deontològic professional.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte