Notícia

​“Del periodisme d’investigació a les clavegueres de la història”

El Col·legi de Periodistes organitza una Master Class dedicada a la història del periodista César González-Ruano

Foto
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha organitzat, pel proper dilluns 30 de juny a la tarda, una Master Class dedicada a la vida secreta del periodista César González-Ruano, que anirà a càrrec del periodista Plàcid Garcia-Planas.

Plàcid Garcia-Planas, juntament amb Rosa Sala Rose, ha investigat durant gairebé quatre anys la llegenda negra del periodista César González-Ruano (Madrid, 1903-1965) al París ocupat pels alemanys. Ambdós han intentat esbrinar què hi ha de cert en les acusacions que s’han llançat contra González-Ruano d’extorsionar jueus que intentaven escapar de la persecució nazi. El resultat és el llibre “El marqués y la esvàstica”.  Arran de l’aparició del llibre, la Fundació Mapfre ha eliminat el prestigiós Premi César González-Ruano de Periodisme i l’Ajuntament de Sitges estudia treure el cèntric jardí dedicat al periodista madrileny. 
 
Garcia-Planas explicarà en aquesta Master Class els quatre anys d’investigació i com la premsa espanyola ha reaccionat davant el llibre. 
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte