Notícia

Neix Plataforma Expertas per fomentar la presència de les dones als mitjans

Foto
Critiquen la infrarepresentació de les dones als mitjans i el fet que 9 de cada 10 dels experts que es consulten siguin homes
Diverses associacions i federacions estatals de dones directives, empresàries i professionals han creat la Plataforma Expertas que denúncia la infrarepresentació de les dones als mitjans de comunicació. Aquest projecte posa a disposició dels mitjans una base de dades en línia amb més de 200 dones expertes en camps diversos per ser consultades en cas de necessitat.

El conjunt d’aquestes mesures volen protestar en contra de la tendència dels mitjans a l’hora de recórrer a homes per consultar segons quins temes. En aquest sentit, critiquen que 9 de cada 10 persones consultades pels mitjans són homes. Així doncs, l’objectiu de Plataforma Expertas és incrementar la presència femenina als mitjans i millorar la seva percepció social.

Segons un informe corresponent al 2012 de l’Observatori Cultural de Gènere i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, la representativitat de les dones als mitjans consumits a Catalunya és del 21,43% a les pàgines dels diaris, del 23,53% a la televisió, i del 25,53% a la ràdio.

Font: Comunicació 21

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte