Notícia

El segell Infoparticip@, nou incentiu per la comunicació local pública

Foto
El laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, impulsa un segell de qualitat que premia totes les pàgines web municipals que incentiven una comunicació pública transparent i de qualitat

El laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona va impulsar, des de finals de l’any passat, el segell infoparticip@. Es tracta d’una garantia de qualitat que vol premiar la bona feina i la transparència de la comunicació pública local portada a terme per totes les pàgines web d’aquells municipis que publiquin informació que faciliti als ciutadans coneixements sobre quins són els polítics que els representen, com gestionen els seus recursos i quines formes de participació existeixen. Així doncs, l’objectiu d’aquest segell és que, de cara les properes eleccions de 2015, la ciutadania tingui uns millors nivells d’informació.En última instància, també es vol estimular als treballadors municipals per a què treballin amb criteris de transparència fent visible les bones pràctiques dels polítics i tècnics municipals.

El Consell Certificador del Segell Infoparticip@ està format per representants d’institucions públiques relacionades amb les administracions públiques locals de Catalunya, la Universitat, entitats vinculades al periodisme i la societat civil. Per avaluar les webs municipals hi ha un equip d’investigadors de diverses universitats catalanes amb el suport d’un projecte I+D+I finançat pel MINECO.

El Consell, per a decidir la concessió dels Segells i els altres reconeixements, es reunirà amb la Directora del LPCCP de la UAB on exposarà els tres principals de l’informe de l’equip avaluador i argumentarà les propostes per a la concessió dels segells. Cada membre del Consell haurà d’emetre un vot a favor o en contra amb un raonament justificat. Amb una majoria simple dels vots s’adoptaran les decisions.

La primera edició del Segell es concedirà al final de la 2ºonada d’avaluació, en un acte previst pel 18 de Març de 2014, i la edició tindrà lloc el mes de gener de 2015.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte