Notícia

La xarxa de premsa històrica local digitalitzada incorpora 26 capçaleres de Sant Feliu de Guíxols

Foto
L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols pacta conjuntament amb la plataforma XAC_Premsa per tal de posar a l'abast de la ciutadania, l'accés digital a vint-i-sis capçaleres de la localitat que daten des de principis de segle XX
El departament de Cultura i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha arribat a un acord amb la plataforma XAC_Premsa, la xarxa de premsa històrica local digitalitzada, que a partir d’ara incorporarà 26 capçaleres digitalitzades procedents de l’Arxiu Municipal de la població empordanesa. D’aquesta manera, s’incoporaran a la Xarxa 52.624 noves pàgines digitalitzades, amb l’objectiu de posar a l’abast de la ciutadania el major nombre de continguts de premsa històrica i local.
Arran d’aquest nou acord, s’incorporen a la xarxa publicacions que tenen el seu origen a principis del segle XX, com ara: El Puerto (1899-1900), Llevor (1901-1908), Acció Social Obrera (1919-1932) i/o Alcaldia de Sant Feliu de Guíxols (1940-1941), entre d’altres.
El Departament ofereix el servei de XAC_Premsa a tots els arxius catalans que disposin de premsa històrica digitalitzada i la vulguin difondre a través de la xarxa. Actualment encara hi ha 12 comarques sense cap publicació present a la plataforma: Alta Ribagorça, Anoia, Baix Camp, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Osona, Pallars Sobirà, Tarragonès i Vallès Occidental.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte