Notícia

La revista SIÓ celebra els seus cinquanta anys amb una exposició fotogràfica al carrer

Foto

La revista d'Agramunt i de Ribera del Sió va commemorar els seus cinquanta anys de trajectòria al sector de la comunicació amb actes lúdics i culturals

El passat dia 13 de desembre la revista Sió va estrenar els actes commemoratius al seu 50è aniversari. L’homenatge va començar amb la presentació del 13è col·leccionable de Sió juntament amb una gran exposició fotogràfica d’imatges històriques al carrer i la presentació del llibre al Foment Parroquial, que va anar acompanyada d’un concert de nadales i una torronada popular.
L’exposició aplegava una seixantena de fotografies datades des del 1890 al 1945, la majoria inèdites, dividides en cinc blocs temàtics: els carrers del voltant de la plaça, els edificis i la plaça de l’Església, el temple de Santa Maria, torronaires a Barcelona i visita del Rei Alfons XIII i del President Francesc Macià. El conjunt de les imatges són el resultat de la recerca impulsada des de la revista Sió.
Des de la capçalera, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament, es van organitzar visites guiades que explicaven amb detall les imatges de l’exposició. Una cinquantena de persones van visitar-la per la qual cosa l’Ajuntament està treballant per trobar un local adient on muntar-la de manera fixa.
Diumenge va tenir lloc la presentació del darrer col·leccionable de SIÓ, Agramunt, reportatges de la història  de Josep Bertran,  que aplega 23 reportatges que s’ han anat publicant entre l’ agost de 2011 i octubre del 2013.  L’ acte va començar amb una primera actuació del grup de vent agramuntí Different Band Brass. La presentació va anar a càrrec del redactor de la revista Joan Puig que va fer referència a la trajectòria de la revista així com a la de l’autor del nou col·leccionable, Josep Bertran, impulsor cultural, periodista i veterà membre de Sió.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte