Notícia

L'ERO a TVC i Catalunya Ràdio es redueix de 312 a 225 treballadors

Foto
Els treballadors es posen d'acord amb la CCMA i aproven un nou procediment que redueix els acomiadaments de 312 treballadors a 225

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i els comitès d'empresa han arribat aquest dimecres a un preacord per a l'ERO de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio que es redueix i afectaria a un total de 225 treballadors.

El preacord estableix com a causes d'afectació la voluntarietat i l'edat i s'aplicarà del 2013 al 2017. Segons el text, el 2013 s'extingirien els contractes dels treballadors voluntaris i d'aquells que facin 61 anys o més. Els anys següents i fins al 2017 s'anirien extingint els contractes de les persones que fessin 61 anys. Si es ratifica el preacord, afectaria 205 treballadors de TV3 i 20 de Catalunya Ràdio.

Després d'un mes de negociacions, des del passat 12 de juny, ha estat possible acordar un text que ara hauran de ratificar tant l'assemblea de treballadors com el Consell de Govern de la CCMA perquè es faci efectiu.

En aquest context, la CCMA ha valorat "molt positivament la voluntat d'entesa i l'esforç dels membres de les taules de negociació, que han permès arribar a un preacord que representa un pas endavant per garantir el futur i la viabilitat del servei públic de comunicació que presten Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio".

Finalment, l’acceptació final dels treballadors de la plantilla posa fi a un conflicte que ha comportat diverses protestes.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte