Notícia

“L'Informe de la Comunicació a Catalunya 2011-2012” constata el deteriorament dels mitjans arran de la crisi

Foto
L’informe, elaborat per l’Institut de la Comunicació de la UAB, fa incís en la política erràtica del govern pel que fa el tractament dels mitjans
L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma va presentar ahir, a la Sala Robert de Barcelona, la setena edició de “l’Informe de la Comunicació a Catalunya 2011-2012”. El projecte, patrocinat per Gas Natural Fenosa, consisteix en un estudi acadèmic, únic en les seves característiques, que ofereix una visió global i sintètica de la visió dels mitjans.
L’acte va ser presidit per Josep Martí, el secretari de comunicació del Govern, que va lamentar que a l’informe es definissin “d’erràtiques” les polítiques de comunicació de la Generalitat. D’aquesta manera, com a resposta al descens de les ajudes als mitjans públics i augment de subvencions als privats, Martí va respondre que aquest any concedirà 6,5 milions d’euros als mitjans privats. Encara que, va afegir que “si l’any que ve podem, donaré 9 milions d’euros igual que l’any passat”. Tot afirmant que el govern defensarà “amb ungles i dents” els mitjans privats, el Secretari va mostrar-se a favor de la idea que recull l’informe sobre la creació d’un Pla Nacional de Comunicació, que reuneixi a totes les parts implicades.
D’altra banda, la presentació també va comptar amb la participació del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho; el director general de Comunicació i Gabinet de Presidència de Gas Natural Fenosa, Jordi Garcia Tabernero; el director de l’InCom-UAB, José Luis Terrón; i la coeditora de l’obra Marta Civil i Serra, que ha treballat juntament amb José Joaquín Blasco Gil i Josep Àngel Guimerà i Ors en l’edició de l’estudi.
 
L’Informe, elaborat per un total de trenta autors procedents de nou universitats públiques, privades i de l’àmbit internacional, s’estructura en quatre grans apartats que reflexionen sobre les diverses branques de la comunicació i els seus reptes de futur. A grans trets, tal com va exposar Marta Civil i Serra, el periodisme i la comunicació viuen un moment difícil. Pel que fa la comunicació local, l’Informe conclou que ha estat un dels sectors més afectats per la crisi, i que mostra certa dependència de l’Administració Pública. També ha fet referència al tancament de mitjans i a les reduccions de plantilla, encara que ha destacat un augment notable de webs d’informació de proximitat.  
 
L’Informe ja està publicat, amb accés obert i gratuït, com a tercer volum de la col·lecció Lexikon Informes, una col·lecció especialitzada de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat de Catalunya, en format EPUB, un dels estàndards d’ús més corrent de llibre electrònic (http://www.llibreria.gencat.cat). En qualsevol cas, també es pot llegir i descarregar directament d’Internet (http://incom.uab.cat/informe/llegir.html).
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte